Za pripremu ovoga doručka vam treba cca 20 minuta. Kombinacija namirnica je pun pogodak jer sve zajedno ubrzava metabolizam i daje vam duži osjećaj sitosti. Ja ga osobno radim svaku večer, jer ujutro obično uvijek žurim pa nemam vremena za pripremu.
Još Oljinih recepata potražite na Instagram profilu Olja's Kitchen.
Sastojci:
- 1/2 šalice quinoe
- 250 g posnog sira
- 1 mjerica proteina od vanilije
- 2 žlice chia sjemenki
- bademovo mlijeko
- 2 žličice lanenih sjemenki
- 2 žlice zobi
- 1 žličica cimeta
- maline, jagode ili neko drugo sezonsko voće
Postupak pripreme:
- Sjemenke quinoe su prirodno presvučene saponinom koji ih štiti od vanjskih utjecaja prilikom rasta. Saponin se uklanja prije pakiranja no neznatna količina ga ostane, pa je neizostavno isprati sjemenke hladnom vodom u cjediljki kako ne bi prisutnost saponina pokvarila okus jelu.
- Sjemenke nakon ispiranja zalijte vodom (na 1/2 šalice quinoe dodajte 1 do 1,5 šalice vode), dodajte žličicu cimeta, pa lagano kuhajte uz povremeno miješanje dok vam voda ne nestane (15 minuta).
- Od šalice sirovog zrna dobit ćete kuhanjem jednu i pol šalicu kuhane quinoe.
- Pustite da se quinoa ohladi, za to vrijeme u posudici pomiješajte posni sir s proteinima.
- U drugu zdjelicu stavite 2 žlice chia sjemenki i dodajte bademovo mlijeko kako bi chia sjemenke mogle nabubriti. Po želji u tu smjesu možete dodati med ili cimet. Dobro promiješajte. Ostavite ih tako najmanje 10 do 15 minuta.
- Zatim nam slijedi slaganje u teglice. Na dno stavite ohlađenu quinou na koju dodate posni sir s whey proteinima. Uz posudicu posložite jagode tako da između imate mjesta za dodati lanene sjemenke i zob. Sve to prekrijete chia sjemenkama i za kraj dodate maline. Teglicu čuvajte u hladnjaku do korištenja.
U slast!