Kolumne 09. veljače 2018.

Sanjin i Zirojević najavili Morsku Nutrijadu!

foto: Goran Berović
gastro postao gastro.24sata.hr
Iznutrice su trend u cijelome svijetu, kod nas su rezervirane za radničko težačka pleća, ali ono što se nedavno dogodilo u restoranu Bicko, stvarno je nadmašilo sva očekivanja...

Naime, te je siječanjske večeri stotinjak oduševljenih gostiju oduševljeno napustilo ovaj lokal na Staroj karlovačkoj cesti i još dugo nakon toga pričalo o delicijama koje su im spremila dva chefa svjetskoga glasa - Braco Sanjin i Hrvoje Zirojević. Posebno je razveselili to što je među prisutnima bilo i puno pripadnica ljepšeg spola!

Tako je poznata TV Lovkinja Morana Zibar izjavila: 

"Iznutrice su se uvijek jele i uvijek će se jesti, ne zaslužuju loš imidž koji ih danas prati. U pravim rukama postaju poslastica. Iako ih ostaje više za nas bonkuloviće dok su ovako marginalizirane, navijam da se krasnim jelima od iznutrica vrati dužno poštovanje i poručujem skepticima neka prvo probaju, a onda kritiziraju."

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović

A jelo se svašta... Od pohanih fileka (koji su posluženi samo nekolicini novinara i blogera jer gazda nije bio zadovoljan tvrdoćom), preko švedskog stola na kojem je bilo nekoliko poslastica koje ne odgovaraju baš svakome, ali zato su tu bili oni koji jednostavno obožavaju ove namirnice. 

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović

Popularna TV voditeljica i samozatajna pjevačica Martina Validžić nije krila oduševljenje:

"Bilo je iznutričastično! Još uvijek mi cure sline kad se sjetim brizli od kojih postaneš kao Briz Lee, pohanih fileka koje smo prošvercali iz kuhinje, a najviše mi fali mozak! Pohani mozak! Želim još!"

Pa krenimo redom...

Pohani mozak

Mekana, nježna tekstura ove kolesterolne bombe bila je precizno umotana u nepropusnu hrskavu i ne premasnu ovojnicu od prezli. Čista desetka Braci Sanjinu!

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović
 

Neki nisu izdržali pa su naručili ekstra fileke van menija...

Jedna od perjanica portala Taste of Croatia te pasionirana obožavateljica fine hrane i vina, Lada Radin, navela je: "Bilo mi je superfino, a najbolje mi je sjeo jezik u saftu. Jako me intrigira ideja prženih tripica kao potpuno neočekivanog snacka, pa se nadam da će se kuhari na sljedećoj seansi poigrati s usavršavanjem tog recepta."

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović

Pojavio se i slavni Ivan Pažanin!

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović

Teleće jezike u saftu radio je Hrvoje Zirojević, isto kao i svoju tjesteninu.

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović

Bijeli bubrezi su bili u saftu a la dolce garbo s jetricom (janjećom i jarećom), plućicama i srcima by Hrvoje Zirojević.
 

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović

Možda i najbolje jelo večeri, orzoto od brizli spremio je Braco Sanjin.
 

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović

A tu je bila i pašteta od telećih jetrica (kao drugo predjelo) koju je napravio Vjekoslav Gelemanović, chef kuhinje Bicka.

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović

Osoblje se potrudilo na ne bude gladnih, a definitivno ni žednih...

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović

Sretni i ispunjeni gosti ostali su do ranih jutarnjih sati, a ponosni gazda Ivica Kovačević sazvao još jednu sličnu manifestaciju 24. travnja, imenom "Morska nutrijada" na kojoj će slavni kuhari raditi delicije od - iznutrica morskih bića! DJ će biti neponovljivi Mario Kovač!

 

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović
 

Nešto prije toga, 6. travnja održava se S'trip day by Bicko, peto izdanje filekijade, na kojem će kuhati poznati gost iz Italije Gregorio Manucci i još jedan sjajan kuhar iznenađenja. Što reći nego - rezervirajte na vrijeme.

Vidimo se u Bicku!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.