Naime, te je siječanjske večeri stotinjak oduševljenih gostiju oduševljeno napustilo ovaj lokal na Staroj karlovačkoj cesti i još dugo nakon toga pričalo o delicijama koje su im spremila dva chefa svjetskoga glasa - Braco Sanjin i Hrvoje Zirojević. Posebno je razveselili to što je među prisutnima bilo i puno pripadnica ljepšeg spola!
Tako je poznata TV Lovkinja Morana Zibar izjavila:
"Iznutrice su se uvijek jele i uvijek će se jesti, ne zaslužuju loš imidž koji ih danas prati. U pravim rukama postaju poslastica. Iako ih ostaje više za nas bonkuloviće dok su ovako marginalizirane, navijam da se krasnim jelima od iznutrica vrati dužno poštovanje i poručujem skepticima neka prvo probaju, a onda kritiziraju."
A jelo se svašta... Od pohanih fileka (koji su posluženi samo nekolicini novinara i blogera jer gazda nije bio zadovoljan tvrdoćom), preko švedskog stola na kojem je bilo nekoliko poslastica koje ne odgovaraju baš svakome, ali zato su tu bili oni koji jednostavno obožavaju ove namirnice.
Popularna TV voditeljica i samozatajna pjevačica Martina Validžić nije krila oduševljenje:
"Bilo je iznutričastično! Još uvijek mi cure sline kad se sjetim brizli od kojih postaneš kao Briz Lee, pohanih fileka koje smo prošvercali iz kuhinje, a najviše mi fali mozak! Pohani mozak! Želim još!"
Pa krenimo redom...
Pohani mozak
Mekana, nježna tekstura ove kolesterolne bombe bila je precizno umotana u nepropusnu hrskavu i ne premasnu ovojnicu od prezli. Čista desetka Braci Sanjinu!
Neki nisu izdržali pa su naručili ekstra fileke van menija...
Jedna od perjanica portala Taste of Croatia te pasionirana obožavateljica fine hrane i vina, Lada Radin, navela je: "Bilo mi je superfino, a najbolje mi je sjeo jezik u saftu. Jako me intrigira ideja prženih tripica kao potpuno neočekivanog snacka, pa se nadam da će se kuhari na sljedećoj seansi poigrati s usavršavanjem tog recepta."
Pojavio se i slavni Ivan Pažanin!
Teleće jezike u saftu radio je Hrvoje Zirojević, isto kao i svoju tjesteninu.
Bijeli bubrezi su bili u saftu a la dolce garbo s jetricom (janjećom i jarećom), plućicama i srcima by Hrvoje Zirojević.
Možda i najbolje jelo večeri, orzoto od brizli spremio je Braco Sanjin.
A tu je bila i pašteta od telećih jetrica (kao drugo predjelo) koju je napravio Vjekoslav Gelemanović, chef kuhinje Bicka.
Osoblje se potrudilo na ne bude gladnih, a definitivno ni žednih...
Sretni i ispunjeni gosti ostali su do ranih jutarnjih sati, a ponosni gazda Ivica Kovačević sazvao još jednu sličnu manifestaciju 24. travnja, imenom "Morska nutrijada" na kojoj će slavni kuhari raditi delicije od - iznutrica morskih bića! DJ će biti neponovljivi Mario Kovač!
Nešto prije toga, 6. travnja održava se S'trip day by Bicko, peto izdanje filekijade, na kojem će kuhati poznati gost iz Italije Gregorio Manucci i još jedan sjajan kuhar iznenađenja. Što reći nego - rezervirajte na vrijeme.
Vidimo se u Bicku!