Kolumne 30. listopada 2018.

Jezivo slatke čoko okruglice na štapiću

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne morate biti ljubitelj Halloweena da biste uživali u zanimljivim slasticama i jednostavnim slanim jelima u duhu ovog blagdana.

S cake popsima imate tisuću mogućnost, sve ovisi o tome koliko ste kreativni. U mom slučaju, kreativnost je doista na visokom nivou dok vještine još fali.

 

Možda vas zanima... Bundevaled - sjajan jesenski sladoled od bundeve Kolumne

 

Često pokušavam replicirati neke slatke ukrase za kolače ali to mi doista, rijetko uspije. No, s cake popsima je to vrlo jednostavno. Mala površina za dekoraciju stoga, i manja vjerojatnost da nešto loše napravite. Ovog puta vam donosim narančaste cake popse koji podsjećaju na Halloween bundeve.

 

Možda vas zanima... Pomfrit od bundeve - zdravi comfort food Kolumne

 

Postupak pripreme cake popsa pogledajte u videu u nastavku, a želite li uživati u Eninim slasnim jelima, posjetite njezin Youtube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.

 

Potrebno vam je:

  • 4 jaja
  • 3 šalice ulja
  • 6 šalica brašna
  • 5 šalica šećera
  • 1 šalica kakaa
  • 3 šalice vode
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g bijele čokolada za kuhanje
  • 300 g tamne čokolade za kuhanje za dekoriranje i za ganache
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • Prehrambena narančasta boja

Postupak pripreme:

  1. Izradite žumanjke sa šećerom.
  2. Pomiješajte suhe sastojke u posebnoj posudi.
  3. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte ga žumanjcima.
  4. Dodajte vodu i ulje i postepeno dodajte suhe sastojke.
  5. Izlijte smjesu na podlogu za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 10 minuta.
  6. Pustite da se u potpunosti ohladi prije nego ga smrvite.
  7. Napravite čokoladni ganache od vrhnja za šlag i 300 g tamne čokolade.
  8. Odmah izdvojite mali dio ganachea za dekoriranje.
  9. U izmrvljeni biskvit dodajte ganache i umijesite tijesto.
  10. Kada stisnete u ruci tijesto mora ostati kompaktno - tako ćete znati da ste dodali dovoljno ganachea.
  11. Oblikujte cake popse i stavite ih u hladnjak 30 minuta na hlađenje prije dekoriranja.
  12. Dok se cake popsi hlade, otopite bijelu čokoladu za kuhanje i dodajte joj narančastu prehrambenu boju. Intenzitet boje odredite sami. Ohlađene cake popse umačite u narančastu čokoladu i dekorirajte po želji.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.