S cake popsima imate tisuću mogućnost, sve ovisi o tome koliko ste kreativni. U mom slučaju, kreativnost je doista na visokom nivou dok vještine još fali.
Često pokušavam replicirati neke slatke ukrase za kolače ali to mi doista, rijetko uspije. No, s cake popsima je to vrlo jednostavno. Mala površina za dekoraciju stoga, i manja vjerojatnost da nešto loše napravite. Ovog puta vam donosim narančaste cake popse koji podsjećaju na Halloween bundeve.
Postupak pripreme cake popsa pogledajte u videu u nastavku, a želite li uživati u Eninim slasnim jelima, posjetite njezin Youtube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 4 jaja
- 3 šalice ulja
- 6 šalica brašna
- 5 šalica šećera
- 1 šalica kakaa
- 3 šalice vode
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 200 g bijele čokolada za kuhanje
- 300 g tamne čokolade za kuhanje za dekoriranje i za ganache
- 200 ml vrhnja za šlag
- Prehrambena narančasta boja
Postupak pripreme:
- Izradite žumanjke sa šećerom.
- Pomiješajte suhe sastojke u posebnoj posudi.
- Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte ga žumanjcima.
- Dodajte vodu i ulje i postepeno dodajte suhe sastojke.
- Izlijte smjesu na podlogu za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 10 minuta.
- Pustite da se u potpunosti ohladi prije nego ga smrvite.
- Napravite čokoladni ganache od vrhnja za šlag i 300 g tamne čokolade.
- Odmah izdvojite mali dio ganachea za dekoriranje.
- U izmrvljeni biskvit dodajte ganache i umijesite tijesto.
- Kada stisnete u ruci tijesto mora ostati kompaktno - tako ćete znati da ste dodali dovoljno ganachea.
- Oblikujte cake popse i stavite ih u hladnjak 30 minuta na hlađenje prije dekoriranja.
- Dok se cake popsi hlade, otopite bijelu čokoladu za kuhanje i dodajte joj narančastu prehrambenu boju. Intenzitet boje odredite sami. Ohlađene cake popse umačite u narančastu čokoladu i dekorirajte po želji.
Dobar tek!