Poznati riblji street food koncept Fish House u Masarykovoj 19, za hladnije zimske dane donosi osvježen jelovnik na kojem su riba i morski plodovi u zanimljivim blagdanskim kombinacijama.
Ragu od kozica s njokima u kremi od pečene tikve, street food verzije brudeta i gregade, wok s tuna steakom, kozicama i lignjama... nova su jela koja čine tek dio slasnih gastronomskih iznenađenja koja Fish House spaja ove zime u kreativne riblje specijalitete.
Svaki tjedan - novo kreativno jelo chefa Jasmina Hajrule
Ekipa Fish Housea, domaće franšize koja je potekla iz Rovinja i pod vodstvom chefa Jasmina Hajrule, koji je svoje iskustvo gradio kroz restorane s Michelinovim zvjezdicama nakon još jedne uspješne ljetne sezone u Rovinju i Zadru, jednako kvalitetno dočekuje zimsku sezonu koju su prilagodili željama i nepcima posjetitelja u Zagrebu.
Tijekom zime posjetitelji Fish Housea u Zagrebu svaki tjedan imat će mogućnost probati po jedno novo kreativno jelo koje će biti na akcijskoj promociji.
Zimski meni sastojat će se od raznih namirnica i kreativnih jela poput sarmica od bijele ribe, ribljih kobasica s kiselim zeljem, zatim varijacija tjestenine punjenih različitim kremama od pečenih tikvi, kestena i sličnih namirnica koji lagane riblje obroke stavljaju u podneblju prilagođen aranžman.
U ponudi i opcije bez glutena
“Uz našu standardnu ponudu, pojedini dijelovi menija će se redovito mijenjati na tjednoj bazi. Posjetitelji će tako imati priliku probati jedno do dva nova jela, koja smo osmislili isključivo za Fish House u Zagrebu. Zvijezde ove nove zimske ponude definitivno su ragu i wok.
Ragu smo pripremili od kozica s njokima u kremi od pečene tikve, a wok složili od tuna steaka, kozica i liganja. Kao i sa svim našim jelima i u svim našim street food restoranima, cilj nam je promovirati ribu u drugačijem, zanimljivijem formatu te učiniti ju dostupnom svima kao gablec, ručak ili večeru”, pojašnjava chef Jasmin.
Cijene jela najčešće se kreću u rasponu od 7 do 14 eura, a dio jela dostupan je i u gluten free opcijama. Najtraženija i najprodavanija jela tijekom proteklih godinu dana u zagrebačkom Fish Houseu brudet od lignji, lazanje od bijele ribe te bao buns s brudetom od kozica ostaju dio standardne ponude.
Advent u Fish Houseu
S početkom prosinca, Fish House pretvara svoju grijanu terasu u riblju adventsku lokaciju u centru Zagreba. Uz božićne melodije i kuhano vino, svakodnevno će se nuditi posebni specijaliteti: riblje kobasice u formatu hot doga ili klasično sa zeljem te street food verzije brodeta i gregade - poznati riblji klasici u novom ruhu.
Svojim inovativnim pristupom ribljoj kuhinji, nakon godinu dana postojanja Fish House postaje vodeći predstavnik moderne street food scene u Zagrebu. A ovog će Adventa postati jedna od nezaobilaznih adventskih lokacija ili pak mirnija oaza za one koji vole ribu i intimniji doživljaj zagrebačkog Adventa.