U sklopu programa Zvijezde kuhaju Diners Club Cooking Dueli, na zagrebačkom Europskom trgu svakog su se četvrtka u kulinarskim dvobojima sučeljavale poznate osobe, chefovi i javne osobe. Posjetitelji su mogli kušati jela koja su skuhali, a novac se prikupljao za Centar UNUO - udrugu najosjetljivijih u osposobljavanju, koja se bavi osvještavanjem i inkluzijom osoba s invaliditetom u tržište rada. Prošli je četvrtak dodijeljena i donacija Erste Card Cluba u iznosu od 7.000 eura udruzi UNUO.
Danas u 17 sati, u petom i posljednjem humanitarnom kulinarskom dvoboju Zvijezde kuhaju – Diners Club Cooking Duelu kuhaju ovogodišnji gastro urednik ove humanitarke i chef restorana Noel, Mario Mandarić, i književnica i blogerica Rosie Kugli. U dvoboj stiže i novi pobjednik MasterChefa, mladi Luka Veić iz Neorića koji će kuhati uz natjecatelja iz ranije sezone MasterChefa Vanju Agića.
Do sada su kuhale brojne poznate osobe poput Nikoline Pišek, Franke Batelić, Ivana Pažanina, Darija Zurovca, Damira Tomljanovića, Renea Domanskog, Marca Cuccurina, Ivana Šarića, Tare Thaller, Matea Cvenića, Sarah Mikulec, Manuela Crnobrnje, Sare Biloš, Antonije Mikac, Meri Goldašić, Petra Tucmana... Program je ove adventske sezone moderirala pjevačica i voditeljica te velika zaljubljenica u hranu i kuhanje Sanja Doležal.
Zvijezde kuhaju - Diners Club Cooking Dueli dio su i humanitarne inicijative Together for Change globalnog programa društveno odgovornog poslovanja Diners Cluba International koji ima za cilj poticanje i sudjelovanje u pozitivnim promjenama poput osvještavanja bitnosti inkluzije osoba s invaliditetom u tržište rada koji je ujedno i glavni smisao djelovanja Centra UNUO.
Jela će se i ovaj četvrtak moći kupiti po cijeni od 7 eura, a posjetitelji, odnosno donatori, kupuju po pola porcije oba natjecateljska para te glasaju nakon što probaju oba jela. Kuha se piletina na primoštenski, a novac od prodanih jela ide u Centar UNUO.
"Uz blagdansku atmosferu i istinsku sreću, vraćanje Zagreba Zagrepčanima i upoznavanje turista s načinima slavlja u Zagrebu kroz gastro, glazbeni i zabavni program koji smo isporučili ovog Adventa zaista sam ponosan na profesionalan tim ljudi i što smo ponudili posjetiteljima drugačiji Advent, onakav kakav Zagreb voli i kojeg se rado sjeća.
Ugostitelji i izlagači su nas odlično pratili sjajnom ponudom hrane i pića, izborom i novitetima, pa je rezultat svega upravo ono što se smatra najvećim uspjehom u ovom poslu, puno mi je srce i svima sam zahvalan", ističe Damir Cimerman, organizator Adventa na Europskom trgu.