Najave 15. listopada 2025.

David Skoko vraća se na male ekrane, ovaj put istražuje turističke i gastronomske bisere Hrvatske

"David Skoko: Mjesto za mene"
"David Skoko: Mjesto za mene"
foto: HRT
Chef David Skoko vraća se na male ekrane novom gastro-putpisnom emisijom "David Skoko: Mjesto za mene". Prva epizoda emitirat će se na HTV-u 29. listopada

Nakon dva uspješna gastronomska TV serijala 'David Skoko: Motor, loza, kuhača' i 'David Skoko: Jesti na cesti' koje su se protekle dvije sezone emitirale na HTV-u (te puno ranije međunarodne uspješnice "David Skoko: stari gušti, nova kužina" emitirane na kanalu 24kitchen), omiljeni chef David Skoko kreće u novu TV avanturu!

Naime, u srijedu 29. listopada na HTV-u kreće njegova nova emisija "David Skoko: Mjesto za mene" u kojoj će chef Skoko istraživati zanimljive i originalne turističke projekte koji se ističu svojom posebnošću, održivošću i brigom za lokalno stanovništvo i lokalne običaje. 

David Skoko Možda vas zanima... David Skoko: "Moramo biti autentični i svoji" Najave Sveti Ivan Zelina: Chef David Skoko Možda vas zanima... "Za par dana već počinjemo snimati novu emisiju!" Najave

Što sve čini savršeno ljetovanje u Hrvatskoj?

Serijal "David Skoko: Mjesto za mene" polazi od činjenice da se ljetovanje u Hrvatskoj promovira kao avantura koju karakteriziraju čisto more, sjajna gastronomija, čarobne planine i raj za nautičare, a David je pokušao pronaći projekte koji odgovaraju ovom opisu. U svakoj epizodi posjetit će jednu od zanimljivih turističkih lokacija i predstaviti vizionare koji su nositelji originalnih turističkih ideja.

Skoko će tijekom 8 epizoda serijala "David Skoko: Mjesto za mene" gledatelje odvesti i uvesti u priče iz doline Neretve, elafitskog podmorja, planinskog turizma, na svjetionike, ljetnih kina pod zvijezdama Kina Mediteran, Lonjskog polja, Zrmanje i Papuka. A ne možemo govoriti o turizmu bez da spomenemo lokalnu gastro ponudu, pa će chef David Skoko pokušati što autentičnije prikazati lokalnu gastronomiju.

"Kada govorimo o tradicionalnim jelima, na prvo mjesto stavljam odabir što kvalitetnijih lokalnih namirnica. Ako želimo prezentirati neko domaće jelo u bilo kojem izdanju, bilo rustikalno, moderno, eksperimentalno ili u street food formi moramo prije svega brinuti o porijeklu namirnica. Jer ne postoji domaća klopa bez domaće spize", kazao mi je David Skoko prije godinu dna u intervjuu za missGASTRO.

David Skoko Možda vas zanima... David Skoko: "U praksi, malo je lokalnog i autohtonog u hrvatskoj gastronomiji" Špajza

"David Skoko: Mjesto za mene" | Author: HRT "David Skoko: Mjesto za mene" foto: HRT "David Skoko: Mjesto za mene" | Author: HRT "David Skoko: Mjesto za mene" foto: HRT "David Skoko: Mjesto za mene" | Author: HRT "David Skoko: Mjesto za mene" foto: HRT

Odličan, uigran tim

Serijal "David Skoko: Mjesto za mene" pripremila je sada već uhodana autorska ekipa produkcijske kuće Cobra Chicks, pod režijskom palicom nagrađivanih redatelja Radislava Jovanova Gonza i Nevija Marasovića, scenaristica Inje Korać i Lane Barić, dok montažu potpisuju Tomislav Pavlic, Anita Jovanov i Nina Velnić.

Direktor fotografije je Toni Renaud, skladatelj glazbe Stanislav Kovačić. Za koncept špice i dizajn zaslužan je studio Šesnić&Turković. "David Skoko: Mjesto za mene" na HTV-u se počinje prikazivati 29. listopada. 

Knjiga "Znanost i umjetnost doživljaja hrane" Možda vas zanima... Knjiga "Znanost i umjetnost doživljaja hrane" obavezna je lektira za sve koji vole hranu! Najave

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.