Najave 21. travnja 2018.

Drugo izdanje festivala hrane i vina Korčulanske Pjatance

Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U Korčuli i okolnim mjestima od 27. travnja do 5. svibnja održat će se drugo izdanje proljetnog festivala hrane i vina Korčulanske Pjatance u organizaciji istoimene udruge koja okuplja renomirane korčulanske ugostitelje.

Zvučna imena korčulanske gastro scene, restorani Adio Mare, Aterina, Barić, Filippi, Korčula De la Ville, LD Restaurant, Marco's, Nonno, Radiona, Konoba Maha i pupnatska Konoba Mate te proizvođač ekoloških, tradicionalnih proizvoda OPG Eko škoj, ujedinili su se, pomalo vizionarski, u Udrugu Korčulanske Pjatance kako bi kroz raznolike ponude hrane i pića predstavili spoj tradicionalnog i modernog u harmoniji sezonskih blagodati jadranskih vrtova ispod i iznad površine mora. Vrlo uspješno prošlogodišnje izdanje festivala osiguralo je temelje za nove kreativne jelovnike osmišljene posebno za ovu prigodu koje će se izmjenjivati na korčulanskim trpezama spomenutih restorana od 27. travnja do 5. svibnja po promotivnim cijenama, ali i brojne radionice s gostujućim poznatim imenima hrvatskog kulinarstva poput chefa Davida Skoke ili slastičarke Petre Jelenić.

 | Author: Promo Promo

U tek 12 kilometara udaljenosti od Korčule, preko živopisnog naselja Žrnova do šarmantnog sela Pupnata, Michelin, najprestižniji globalni gastronomski vodič i sinonim za kulinarsku izvrsnost, podijelio je čak tri preporuke (LD Restaurant, Filippi i Konoba Mate). U želji da domaćim, ali i fureštima bonkulovićima serviraju stoljetne gurmanske tradicije grada i otoka, ovogodišnje izdanje festivala predstavit će se bogatijim programom oslanjajući se na promociju otoka i raznolikosti njegove ponude, promociju tradicionalne recepture na moderan način u želji da se pridonese lokalnoj zajednici definiranjem Korčule kao jedinstvene gastronomske i enološke destinacije. 

Proljetni termin održavanja manifestacije nametnuo se kao najlogičnije rješenje s obzirom na bogatstvo sezonskih namirnica koje dozrijevaju dosežući svoj kvalitativni vrhunac upravo u ovo doba godine. Dva zajednička nastupa svih sudionika festivala, svečano otvaranje na lokalnoj tržnici Rotondi 27. travnja i zatvaranje festivala na Šetalištu Petra Kanavelića uz domaćinstvo restorana Nonno, Filippi i LD Restauranta, pokazat će i humanitarni karakter festivala budući da će prikupljena sredstva donirati za kupnju uređaja Crp/streptokok analizatora za potrebe otočana. 

 | Author: Promo Promo

„Ali najviše, probudi nas proćuliće na pjatu s mladin bižima i bobon, mladon kapulon i crncima, ulovljenima u smrčon okićenu vršu, k'o u škuribandi. Zavonja motar, kaduja, ružmarin i kapare k'o davno ispričane priče“ - za najavu prvih Korčulanskih Pjatanci napisao je poznati vinar Luka Krajančić. S istim romantičnim izazovima za gurmanska nepca željna harmonije najboljeg što otok pruža i ove vas godine pozivamo da nam se pridružite okusite gastronomsko gostoprimstvo Korčule u punom proljetnom zamahu!

#springfoodfestival  #korculanskepjatance  #otokkorcula

Za više informacija posjetite Facebook stranicu

 | Author: Promo Promo

FESTIVALSKI PROGRAM

Korčula i okolna mjesta
27. travnja – 05. svibnja 2018.

27.04.2018.
12.00
Rotonda–lokalna tržnica – službeno otvorenje festivala uz prezentaciju svih sudionika
19.00
Hotel Korčula De La Ville –VIP večera


28.04.2018.
19.00 
LD Restaurant –Proslava 20 godina vinarije Bire


29.04.2018.
10.00
Konoba Mate – Radionica prikupljanja samoniklog jestivog bilja Sani Sardelić
        Slastičarska radionica sa samoniklim biljem Petre Jelenić
19.00
Nonno – Večer vina i poezije s Lukom Krajančićem & gostima

30.04.2018.
19.00
Marco’s - DJ & Burgers Fun

01.05.2018.
10.00
Filippi – Radionica izrade domaće tjestenine
19.00
Barić - Pinkday–prezentacija roze vina Korčule i Pelješca

02.05.2018.
10.00
Konoba Maha – Chef David Skoko –Radionica pripreme sirove ribe, algi i priobalnog bilja (samo za novinare i ugostitelje)
19.00
Aterina–Pod ljetnim suncem– video projekcije starih filmova snimljenih u Korčuli

03.05.2018.
10.00
Konoba Maha – Chef David Skoko –Radionica pripreme sirove ribe, algi i priobalnog bilja (otvoreno za javnost)
12.00
Adio Mare –Radionica pripreme tradicionalnih jela

04.05.2018.
12.00
EkoŠkoj – Barina – Izvorni proizvodi otoka Korčule – degustacijski i prodajni sajam otočnih          OPG-ova
19.00
Konoba Maha – Chef David Skoko – Večer morskih specijaliteta

21.00 
Radiona – Klapska večer

05.05.2018.
19.00
Nonno, Filppi, LD Palace – KORČULANSKE PJATANCE 
Zajednička humanitarna večera svih sudionika festivala

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.