Najave 18. prosinca 2025.

Janov gastro potpis? Iz 'ničega' stvoriti nešto prefino

foto: Privatna arhiva
gastro postao gastro.24sata.hr
U generaciji foodieja koji bez zadrške miksaju karijere, hobije i kuhinje iz svih krajeva svijeta, Jan Mihaljević zauzima posebno mjesto. Ovaj 27-godišnji (duhom sigurno mlađi!) zaljubljenik u internacionalne okuse, u Zagreb je došao iz Ivanić-Grada i od tada živi punom brzinom: radi na radiju, vodi vlastiti obrt za dubinsko čišćenje, a između svega toga - kuha. I to s takvom lakoćom da bi čovjek pomislio da recepti rastu na drvetu.

Janova gastro priča počela je sasvim nenametljivo, kao potraga za hobijem nakon sportske ozljede, a pretvorila se u sadržaj koji prati sve veći broj ljubitelja praktičnih, zdravih i jednostavnih jela. Jan se ne drži kruto pravila - u njegovoj kuhinji tortille dobivaju nova lica, zdrave verzije klasika skupljaju lajkove, a iz 'ničega' uvijek nekako nastane nešto preukusno. Zato nije neobično što njegov TikTok profil jan_mihaljevic svakodnevno posjećuje sve više kulinarskih znatiželjnika i što je upravo on jedan od kandidata kategorije 'Internacionalna kuhinja' u ovogodišnjoj Gastro zvijezdi.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

Predstavite se u par rečenica - tko ste, otkud ste, čime se bavite...

Ja sam Jan Mihaljević iz Ivanić-Grada, ali već nekoliko godina živim u Zagrebu. Radijski sam voditelj na Otvorenom radiju, vlasnik obrta za dubinsko čišćenje FlekOut.hr, a u slobodno vrijeme kreiram sadržaj za društvene mreže.

Kada ste i zašto pokrenuli svoj TT/IG profil/food blog?

Svoj profil sam pokrenuo 2022. godine iz razloga što mi je uz redovan posao, a uslijed ozljede koljena i nemogućnosti bavljenja košarkom, falio neki hobi. Nešto što ću 'ganjati' u svoje slobodno vrijeme. Tek sam doselio u Zagreb, pa sam si intenzivno kuhao, pa rek'o: “Zašto to ne podijeliti s ljudima?”

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Možete li se sjetiti prvog jela koji ste objavili?

Mogu! Snimio sam meal prep. 2 različita jela raspoređena za svih 5 radnih dana u tjednu. Od ponedjeljka do petka baš i ne bih stizao kuhati, pa sam obroke planirao i pripremao nedjeljom. TO mi je prvi viralniji video koji je ostvario oko 200 000 pregleda, što mi je u tom trenutku bilo van svake pameti i samo me motiviralo da nastavim.

Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profila?

Mislim da sam najviše pohvala dobio za zdraviju verziju Francuske salate, Čips od kelja, te homemade ginger shotove.

Što kuhate sebi za gušt?

Pastu s kozicama.

Što najčešće pripremate u svojoj kuhinji, volite li eksperimentirati?

Najčešće pripremam tortille u svim mogućim kombinacijama.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?

Bez soli. A konkretno neki sastojak? Ne znam. Bez svega mogu. Uvijek se nađe nešto za iskombinirati.

Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?

Ispeći jaja, piletinu... Napraviti neki najjednostavniji umak za tjesteninu.

Najdraži trenutak u gastro karijeri?

Iskreno, nemam neki 'wow' trenutak. Snimam o puno stvari iz svog života, tako da me generalno ljudi prepoznaju po drugim stvarima, a recepti su tu kao bonus.

Čemu se najviše veselite na snimanju Gastro zvijezde?

Najviše volim uklopiti zadanu namirnicu u svoj način kuhanja. Inače imam vještinu da iz naizgled ničega napravim nešto preukusno.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.