Najave 18. prosinca 2017.

Marija Borić preporuča odrezak Dvorca Mihanović

foto: Dvorac Mihanović
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznata kazališna glumica i pjevačica Marija Borić nije odoljela gastro užicima iz srca Zagorja. I sama podrijetlom iz tog kraja zna koliko su ukusna i nutritivno vrijedna jela zagorske kuhinje

Marija Borić odlučila je na trenutak „daske koje život znače“ zamijeniti kuhačom i pokazati svoje kulinarsko umijeće. Inspiraciju je pronašla u jelovniku omiljenog zagorskog restorana Dvorac Mihanović u Termama Tuhelj, gdje se nalazi sve potrebno za pravu kraljevsku večeru – od predjela, preko glavnog jela, do deserta. Glumica se odlučila za pripremu grofovskog odreska!

 | Author: Dvorac Mihanović foto: Dvorac Mihanović

„Obožavam dvorska jela koja se pripremaju u Dvorcu Mihanović, a spravljena su prema posebnoj recepturi iz doba grofa Brigljevića. Sva su ta jela sačuvana i dodatno obogaćena malim tajnama chefa kuhinje Mirka Ljubića, koji ih ponekad sa mnom i podijeli“, rekla je Marija Borić.

 

steak Možda vas zanima... Znanstveno dokazano kako napraviti najbolji odrezak Špajza



Nakon grofovskog odreska, glumica se odlučila i za poznate zagorske štrukle. I sama je ostala zatečena činjenicom kako se na jelovniku nalaze štrukli spravljeni na čak četiri načina - u juhi, zapečeni u medenici, štrukli na više načina te kraljevski štrukli.

„Obožavam stara jela, iz kuhinje moje bake, a upravo takva jela možete naći u Dvorcu Mihanović. Uz ukusne osuvremenjene starinske zalogaje osjetit ćete svu draž i ljepotu njegove arhitekture“, rekla je Marija.

 

Možda vas zanima... Juneći odrezak i povrće s grilla savršen su spoj Recepti



Kako ne bi sve ostalo na zagorskim jelima, na jelovniku Dvorca Mihanović nalaze se i internacionalna te vitalna jela koja sadrže pravilnu kombinaciju nutritivnih elemenata poput filea lososa na žaru posluženog na pjenici od graška i pečenim ploškama krumpira ili pak kuhano hrskavo povrće.

 | Author: Dvorac Mihanović foto: Dvorac Mihanović

Recept: Grofovski odrezak Dvorca Mihanović

Sastojci:

  • 4 teleća odreska
  • 0,30 kg svježih narezanih šampinjona
  • svježe povrće (mrkva,celer, poriluk)


Uštipci od sira:

  • 0,20 kg brašna
  • 0,1 l ulja
  • 0,3 l vode
  • 0,06 kg sira trapista
  • 1 jaje

 

Jamie Oliver Možda vas zanima... Vrhunski odrezak uz savjete popularnih chefova Špajza


Priprema:

  1. Teleće odreske začinimo i prepečemo na žaru s obje strane. Šampinjone narežemo i pržimo na ulju.
  2. Kada tekućina ispari, začinimo ih i na kraju dodamo sitno nasjeckani list peršina te ako je potrebno, zagustimo sa sasvim malo brašna.
  3. Napravimo smjesu za palačinke u koju stavimo malo naribanog krumpira. Peku se malo deblje palačinke.
  4. Na jedan kraj palačinke stavimo odrezak te ga s drugim dijelom palačinke preklopimo i prelijemo umakom od šampinjona. Sa strane stavimo povrće koje smo prethodno izrezali na komade i kuhali dvije minute te uštipke od sira.
  5. Za pripremu uštipaka potrebno nam je brašno, ulje, voda i sol. Sve to pomiješamo i kuhamo dok se ne pretvori u gustu smjesu.
  6. Nakon što smo smjesu ohladili dodamo jaje i naribani sir te ponovo pomiješamo i pečemo u dubokoj masnoći.



 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.