Najave 12. siječnja 2017.

Mashtel Distillery: Novo ime na mapi hrvatskih rakija

foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Svjesni smo da je teško započeti bilo kakav obrok iza podneva na ovim prostorima, a da se ne trgne rakijica, pa smo s velikim veseljem prihvatili vijest o otvaranju jedne nove destilerije. Iz tog razloga pričamo s jednim od dvojice partnera, s nama je danas gospodin Šime Peša.

Poštovani gospodine Peša, tko ste vi, čime se bavite i otkud ideja za pecaru rakije?
Ideja je plod prijateljstva između mene i mog partnera E. Šare i naše želje da se bavimo proizvodnjom jakih alkoholnih pića. Ta je ideja neko vrijeme tinjala i onda smo ju proveli u djelo otvorivši malu destileriju za proizvodnju rakija i likera na jedan suvremeniji način sa strogo kontroliranim procesom proizvodnje. Sama Destilerija, kušaonica i trgovina - nalaze se u Zatonu kraj Zadra.

 | Author: facebook foto: facebook

Kakva je situacija na tržištu i u kome vidite konkurenciju?
Kako je već poznato, svima je konkurencija dobro došla, međutim nastojimo se izdvojiti  našim sveobuhvatnim pristupom, od izbora same sirovine koja je u pravilu organskog podrijetla, preko strogo kontroliranog procesa proizvodnje do pakiranja i prezentacije proizvoda te naše kušaonice koja vam uistinu pruža priču o onome što jesmo. Mišljenja smo da na tržištu uvijek ima prostora za ovakav kvalitetan proizvod te da će naći put do nepca ljubitelja dobre kapljice.

 | Author: facebook foto: facebook

Opišite nam vaše brendove, po čemu ste drugačiji od drugih?
Sam način prerade je u mnogočemu drugačiji, rakije se rade od čiste materije i rezultat je čisti destilat, a ne produkt maceliranja odnosno potapanja raznog voća u lozovači. Tako npr rakija od rogača se radi od čistog mljevenog rogača i rezultat je izniman. Pohvalio bih još rakiju od domaćih smokava, rakiju od dunje, rakiju vinovicu od mošta, travaricu, šljivovicu, rakiju od jabuka... Radili smo manje količine, više kao probu od mandarine, aronije i miluna (dinja). Još bih izdvojio jedan izniman proizvod koji spada u likere i ušao je u sam vrh naše ponude. To je medica koju spravljamo prema jednom drevnom receptu koji zahtjeva birane namirnice iznimne kvalitete.

 | Author: facebook foto: facebook

Kome biste preporučili svoje rakije?
Rakije preporučujemo svima, lepeza proizvoda je široka s idejom širenja na nove okuse osobito u likerima. Mišljenja smo da će svaki ljubitelj dobre kapljice naći nešto za sebe pa tako i oni najizbirljiviji.

Tko je zaslužan za sjajno pakiranje?
Pakiranje je rezultat snimanja tržišta i dogovora nas dvojice, odnosno kako izdvojiti naš novi proizvod od svih već postojećih u sveprisutnom staklu. Rezultat su keramičke boce s povratnim čepom. Mišljenja smo kako smo vrlo brzo uspjeli zauzeti mjesto na tržištu kvalitetnim rakijama, kako kvalitetom samih rakija tako i posebnim pakiranjem koje plijeni pozornost.

 | Author: facebook foto: facebook

Gdje se mogu nabaviti vaši proizvodi?
Za sada se naši proizvodi mogu kupiti u našoj kušaonici na adresi: Mashtel Distillery, Zadarska cesta 56, Zaton kraj Zadra, te u nekim boljim restoranima u gradu Zadru. Više detalja na facebook stranici!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.