Najave 02. listopada 2023.

Prijavi se na besplatne radionice Mate Jankovića

Chef Mate Janković
Chef Mate Janković foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane obilježen je prvom u nizu besplatnih radionica, u sklopu četvrte sezone inicijative #BirajZeleno: više ljubavi, manje otpada od hrane

Prošli tjedan simbolično je obilježen Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane prvom u nizu besplatnih radionica za građane, u sklopu četvrte sezone edukativne inicijative #BirajZeleno: više ljubavi, manje otpada od hrane. Dio je to napora koje Nestlé već nekoliko godina ulaže kako bi osvijestili građane o aktualnim ekološkim izazovima.

Isprva digitalna, ova kampanja je s godinama prerasla u inicijativu koja potiče aktivaciju građana na djela koja će uistinu činiti razliku u odnosu prema planetu. Pod sloganom "Nauči, primijeni, promijeni", kompanija se usredotočila na edukaciju hrvatskih građana o jednom od aktualnih ekoloških izazova s kojim se suočavamo - otpadom od hrane.

 

Otpad od hrane Možda vas zanima... Reci NE bacanju hrane, iskoristi ostatke! Špajza

 

Statističko istraživanje o otpadu hrane u Hrvatskoj pokazuje kako je stanje alarmantno, s čak 40 posto hrane koja se tjedno baca u kućanstvima, a mogla je biti konzumirana. Zato je Nestlé odlučio uložiti u besplatne radionice kojima je cilj edukacija hrvatskih građana na temu otpada od hrane.

 | Author: Press Besplatne kulinarske radionice u listopadu i studenome educirat će građane o smanjenju otpada od hrane foto: Press

"Nakon tri godine podizanja svijesti hrvatskih građana o problemu stvaranja otpada od hrane, ove godine idemo korak dalje i poduzimamo još konkretnije akcije. Cilj nam je osvijestiti i potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u sprječavanju stvaranja ove vrste otpada.

Svatko od nas može značajno utjecati na njegovo smanjenje, a radionice koje organiziramo prilika su da istražimo kreativne načine kojima svako kućanstvo može pretvoriti ostatke hrane u nove i ukusne obroke. Prepoznali smo odgovornost u podizanju svijesti o ovoj važnoj temi i vjerujemo da samo zajedništvom, radom i edukacijom možemo postići održiviju budućnost“, rekla je Ivana Jeleč, voditeljica korporativnih komunikacija kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.

 | Author: Press Chef Mate Janković foto: Press  | Author: Press Cilj inicijative je osvijestiti i potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u sprječavanju stvaranja otpada od hrane foto: Press

U suradnji s partnerima – Konzumom, Veleučilištem Aspira i Ugostiteljsko-turističkim učilištem Zagreb – Nestlé pretvara edukativnu inicijativu u dugoročni projekt koji će okupljati sve veći broj sudionika. Ove godine podršku #BirajZeleno inicijativi dali su i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo poljoprivrede, službeni pokrovitelji četvrte sezone

Osim na radionicama, javnost će imati priliku saznati kako smanjiti otpad od hrane u svojim domovima na kulinarskom showu pod vodstvom chefa Mate Jankovića, koji će se održati sredinom listopada u Super Konzumu na adresi Radnička cesta 49. Chef Janković će zero food waste recepte predstaviti na Svjetski dan hrane, s ciljem educiranja građana o receptima koji pomažu ne samo okolišu, već i kućnom budžetu. Zainteresirani se mogu priključiti radionicama, a prijaviti se možete ovdje

 | Author: Press Ove godine podršku #BirajZeleno inicijativi dali su i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo poljoprivrede foto: Press

 

Iskoristi ostatke Možda vas zanima... Nov način kuhanja - jela od onog što ti je pri ruci! Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.