na stranu tradicija... Zašto je oslić pametniji izbor od bakalara? Nije sve u cijeni, postoje i drugi razlozi zašto je oslić bolji izbor od bakalara za našu gozbu na Badnjak Špajza
vrijedno priznanje Kvarner - najbolja održiva destinacija vinskog turizma u Europi Godišnje nagrade Iter Vitis dodjeljuje istoimena Kulturna ruta Vijeća Europe koja na europskoj razini povezuje regije i… Najave
iskoristi sve I kora od lubenice je jestiva! Evo kako je iskoristiti... Možda nije tako ukusna kao njezina ružičasta sredina, no i kora od lubenice savršeno je jestiva i od nje se mogu naprav… 18' 0' 4 Recepti
održivi turizam Kopenhagen turistima daje besplatnu hranu, no postoji uvjet... U sklopu borbe protiv masovnog turizma i sve veće ekološke osviještenosti Kopenhagen je pokrenuo zanimljiv projekt Cope… Najave
vrijedna inicijativa U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj WWF Adria, Grad Koprivnica i Komunalac posadili više od 900 biljaka u samoodrživi voćnjak koji će koristiti građani Kop… Najave
održiva jestiva budućnost Neobična večera s porukom - chefovi Medak i Galvagno složili sjajan meni od sam… U prepunom zagrebačkom RougeMarinu održana je Neobična večera na kojoj su chefovi Marin Medak i Dino Galvagno pripremil… Recenzije
prava faca hranu ne baca Na odličnoj kulinarskoj radionici Kaufland pokazao kako namirnicu iskoristiti d… Trgovački lanac Kaufland već četvrtu godinu zaredom provodi kampanju protiva bacanja hrane pod sjajnim sloganom "Reci n… Špajza
smanji otpad od hrane Prijavi se na besplatne radionice Mate Jankovića Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane obilježen je prvom u nizu besplatnih radionica, u sklopu četvrte sezone i… Najave
bitna promjena Boogie Lab s menija izbacio losos i avokado, poslužuju samo lokalne namirnice! Boogie Lab odlučio je biti vjeran ideju s kojom su početkom godine krenuli u posao te su s menija izbacili namirnice ko… Najave
Aminess Gourmet Nights Na odličnoj večeri chefovi David Skoko i Stiven Vunić oduševili jelima i pričom… Svakog posljednjeg petka u mjesecu u novigradskom hotelu Maestral održavaju se večere Aminess Wine & Gourmet Nights. Ov… Recenzije
rasprava o održivosti David Skoko: "U praksi, malo je lokalnog i autohtonog u hrvatskoj gastronomiji" Zašto mrzi elitizam, koliko uistinu ima lokalnih autohtonih proizvoda u hrvatskim restoranima, što ne valja, a što bism… Špajza
inspiracija Spektakularno: restoran Iris smješten usred fjorda posvećen je održivosti! Uskoro će svoja vrata otvoriti najneobičniji restoran na svijetu, smješten na plutajućoj platformi Salmon Eye usred nor… Najave
Ne bacaj ništa! Ova 3 jela možeš pripremiti od ostataka hrane, a nitko ti neće vjerovati Količina hrane koja se baci u ekonomski razvijenim zemljama je potpuno nevjerojatna! Ti si kap u moru, ali pokušaj i ov… Recepti