Najave 20. kolovoza 2024.

Na Kvarneru nas ovaj vikend čekaju 2 odlične vinske fešte!

ružica vinodola
Ružica Vinodola Novi Vinodolski
foto: Paula Vidović
Kraj kolovoza na Kvarneru je rezerviran za fešte u čast vina odnosno trgadbe grožđa koje se održavaju u Vrbniku i Novom Vinodolskom. - Dani vina Vrbnik te Ružica Vinodola na kojima sudjeluje i Udruženje Kvarner Wines

U Vrbniku i Novom Vinodolskom ovaj vikend održat će se dvije odlične vinske fešte, koje slave početak berbe grožđa. Riječ je o manifestacijama Dani vina Vrbnik i Ružica Vinodola Novi Vinodolski na kojima će, naravno, sudjelovati i sve aktivnije Udruženje Kvarner Wines koje vrijedno promiče vina nastala u tome kraju.

Kvarner Wines Možda vas zanima... Autohtone kvarnerske sorte vina u središtu pozornosti Najave Kvanrer Wines, Miroslav Palinkaš Možda vas zanima... Miroslav Palinkaš novi je predsjednik Kvarner Wines, udruženja koje okuplja vinare Kvarnera Najave

dani vina vrbnik | Author: Luka Tabako Dani vina Vrbnik foto: Luka Tabako

Što nam sve pripremaju u Vrbniku...

Dani vina Vrbnik održavaju se u petak i subotu, 23. i 24. kolovoza, a okuplja vinare iz Vrbnika i partnere iz Osječko-baranjske županije. U petak 23. kolovoza u 17 sati, uoči svečanog otvorenja Dana vina Vrbnik, u Vinotelu Gospoja održat će se vinska radionica "Žlahtina – sva lica vinske kraljice Kvarnera" na kojoj će se sudionici upoznati s pjenušavim, mirnim, odležanim i slatkim žlahtinama, a radionicu će moderirati ambasadorice brenda Kvarner Wines i vrhunske sommelierke Ines Matić Matešković i Lucija Matijević.

U subotu 24. kolovoza od 11 do 18 u Vrbniku će se održati treći Vrbnik Wine & Walk (za koji se možeš prijaviti ovdje) u kojem sudionici šetnjom i vožnjom turističkim vlakićem obilaze 6 vrbničkih vinarija – PZ Vrbnik, Kuća vina Ivan Katunar, Katunar Estate Winery, Gospoja, Šipun i Nada. Radionicu i Wine & Walk podržava Turistička zajednica Kvarnera.

Za zabavu su na Danima vina Vrbnik zaduženi, u petak Mladen Grdović i grupa Venus, a u subotu grupa Vatra i Infinity band. 

Detalje o cijeloj manifestaciji i svim programima moguće je doznati u na web stranici Krk Events, na društvenim mrežama Visit Vrbnik ili u Turističkoj zajednici Općine Vrbnik na info@vrbnik.hr ili +385 51 857 479.

dani vina vrbnik | Author: Srđan Hulak Dani vina Vrbnik foto: Srđan Hulak

...a što nas čeka u Novom Vinodolskom

Manifestacija Ružica Vinodola Novi Vinodolski ove godine slavi 20 godina i tradicionalno se održava u Pavlomiru, Novom Vinodolskom i Bribiru od 22. do 25. kolovoza (od četvrtka do nedjelje). Treću godinu zaredom se u centru Novog Vinodolskog održava i prigodni vinski festival od 23. do 25. kolovoza od 19 sati na kojem će posjetitelji moći kušati 30-ak vrhunskih vina.

Na ovogodišnjem će se festivalu, uz sudjelovanje vinara iz Udruženja Kvarner Wines s Vrbnika te Vinske kuće Pavlomir, Ružić-Jarbola, Kapić, Plovanić vina, predstaviti i vinari iz ostalih hrvatskih vinskih regija – Vina Mandić iz Opatije, Perak iz Slavonije, Florijanović, Đurinski, Bodren i Tudor iz Bregovite Hrvatske i MD Group s vinima Istre i Dalmacije.

ružica vinodola | Author: Paula Vidović Ružica Vinodola Novi Vinodolski foto: Paula Vidović

U čitavom nizu zanimljivih događanja tijekom 4 dana posvećena vinu i uživanju u njemu ističemo samo neke kao što su svečanost obilježavanja 20 godina manifestacije uz sve dosadašnje pobjednice u Pavlomiru 22. kolovoza, revijalno natjecanje Ružica Vinodola s poznatim licima 24. kolovoza, sljubljivanje vina i hrane u režiji Antonije Mikac Tonke i Vinarije Pavlomir, nastupe klape Kampanel i Berekina te brojne druge.

Detalje o cijeloj manifestaciji i svim programima možete doznati na web stranici Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski te u Turističkoj zajednici Grada Novi Vinodolski na info@tz-novi-vinodolski.hr ili +385 51 791 171.

Kvarner Wines na Štrudlafestu Možda vas zanima... Uz najbolje štrudle odlično pašu sjajna kvarnerska vina Špajza Kvarner Wines, WineRi Možda vas zanima... Za tjedan dana počinje novi WineRi! Imamo sve detalje Najave kvarner wines, punat, in vino veritas Možda vas zanima... Punat će u petak i subotu biti u znaku vina s Kvarnera Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.