Istarska Vižinada u završnim je pripremama za najslađu manifestaciju godine - Slatka Istra 2025. održat će se u četvrtak 14. kolovoza po 27. put, a zvijezde će biti tradicionalne istarske slastice. Stoga organizatori pozivaju sve koji vole peći kolače i imaju kod kuće staru recept za neku istarsku slasticu, da se obavezno prijave, a sve detalje donosimo u nastavku...
Pandešpanj, fritule, cukerančići, pince..
Drage naše domaćice i domaćini vrijeme je da otvorite svoje stare bilježnice s receptima, one požutjele stranice što još mirišu na djetinjstvo, nedjeljne ručkove i bakine ruke. Slatka Istra, 27. po redu, održat će se 14. kolovoza u Vižinadi, i ne možemo je zamisliti bez vaših čudesnih kolača koji pričaju priče – o ljubavi, obitelji i nasljeđu.
Ako čuvate recept za pandešpanj, fritule, štrukolo, poveticu, pincu, cukerančiće, kroštule, paštine... sada je pravo vrijeme da ga podijelite s nama! Baš vaši kolači, napravljeni s pažnjom i srcem, ono su zbog čega Slatka Istra svake godine budi najljepše uspomene i oživljava duh istarskih kuhinja.
Priprema cukerančića
Nagrade najboljima
Za svaki izrađeni kolač dajemo simboličnu naknadu od 10 eura i mali poklon iznenađenja kao uspomenu i zahvalu za vaš trud i ljubav prema tradiciji. Po osobi preuzimamo maksimalno 8 različitih uzoraka kola uz naknadu.
Ostale vrste kolača ćemo preuzimati, ali bez simbolične naknade. Sve kolače ocjenjivat će stručni žiri, dok će svi prijavljeni kolači zasluženo biti prezentirani na izložbi Slatke Istre. Kao i uvijek, one najbolje ćemo prigodno nagraditi.
Na Slatkoj Istri sudjeluju brojne majstorice i majstori istarskih slatkih delicija
Pripreme za Slatku Istru 2025.
Kako se može prijaviti na Slatku Istru?
Kolače koje pripremite preuzimat ćemo 13. kolovoza u poslijepodnevnim satima, s tim da ćemo vas prethodno kontaktirati zbog dogovora oko termina preuzimanja. Za sve informacije molimo da nas nazovete na telefon 052/446-110 ili nas kontaktirajte putem e-maila: info@tz-vizinada.hr te Facebook stranice Slatka Istra u Vižinadi.