Najave 31. srpnja 2025.

Tko najbolje peče kolače u Istri? Doznat ćemo uskoro...

slatka istra
Sve je spremno za manifestaciju Slatka Istra 2025.
foto: Hren Dejan
Sve čuvarice i čuvari istarske slatke tradicije pozvani su da se prijave na manifestaciju Slatka Istra 2025. i svojim tradicionalnim slasticama osvoje brojne ljubitelje slatkog

Istarska Vižinada u završnim je pripremama za najslađu manifestaciju godine - Slatka Istra 2025. održat će se u četvrtak 14. kolovoza po 27. put, a zvijezde će biti tradicionalne istarske slastice. Stoga organizatori pozivaju sve koji vole peći kolače i imaju kod kuće staru recept za neku istarsku slasticu, da se obavezno prijave, a sve detalje donosimo u nastavku...

SLATKA ISTRA Možda vas zanima... Na natjecanju u pečenju kolača sudjelovali i školarci Špajza

Pandešpanj, fritule, cukerančići, pince..

Drage naše domaćice i domaćini vrijeme je da otvorite svoje stare bilježnice s receptima, one požutjele stranice što još mirišu na djetinjstvo, nedjeljne ručkove i bakine ruke. Slatka Istra, 27. po redu, održat će se 14. kolovoza u Vižinadi, i ne možemo je zamisliti bez vaših čudesnih kolača koji pričaju priče – o ljubavi, obitelji i nasljeđu.

Ako čuvate recept za pandešpanj, fritule, štrukolo, poveticu, pincu, cukerančiće, kroštule, paštine... sada je pravo vrijeme da ga podijelite s nama! Baš vaši kolači, napravljeni s pažnjom i srcem, ono su zbog čega Slatka Istra svake godine budi najljepše uspomene i oživljava duh istarskih kuhinja.

slatka istra | Author: Press Priprema cukerančića foto: Press

Nagrade najboljima

Za svaki izrađeni kolač dajemo simboličnu naknadu od 10 eura i mali poklon iznenađenja kao uspomenu i zahvalu za vaš trud i ljubav prema tradiciji. Po osobi preuzimamo maksimalno 8 različitih uzoraka kola uz naknadu.

Ostale vrste kolača ćemo preuzimati, ali bez simbolične naknade. Sve kolače ocjenjivat će stručni žiri, dok će svi prijavljeni kolači zasluženo biti prezentirani na izložbi Slatke Istre. Kao i uvijek, one najbolje ćemo prigodno nagraditi.

slatka kuharica petra jelenić Možda vas zanima... Prefini cukerančići iz "Slatke kuharice" Petre Jelenić Recepti

slatka istra | Author: Press Na Slatkoj Istri sudjeluju brojne majstorice i majstori istarskih slatkih delicija foto: Press slatka istra | Author: Press Pripreme za Slatku Istru 2025. foto: Press

Kako se može prijaviti na Slatku Istru?

Kolače koje pripremite preuzimat ćemo 13. kolovoza u poslijepodnevnim satima, s tim da ćemo vas prethodno kontaktirati zbog dogovora oko termina preuzimanja. Za sve informacije molimo da nas nazovete na telefon 052/446-110 ili nas kontaktirajte putem e-maila: info@tz-vizinada.hr te Facebook stranice Slatka Istra u Vižinadi.

melkior bašić fritule Možda vas zanima... Melkior Bašić fritule radi prema bakinom receptu Recepti Možda vas zanima... Aromatične kroštule stvorene za uživanje Recepti


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.