Poreč je sredinom rujna postao nezaobilazno odredište svih ljubitelja tune zahvaljujući čak trima atraktivnim događanjima u kojima je tuna u „glavnoj ulozi“. Glavno događanje atraktivan je Tunalicious Street Food Festival koji će se 21., 22. i 23. rujna održati na gradskoj rivi te predstavlja jedini takav festival u Hrvatskoj i regiji. Brojni će chefovi pod vodstvom Ivana Ergovića, Executive chefa restorana Spinnaker pripremati razne poslastice od svježe tune, a okupljeni će od 19 sati moći uživati u posebnom gastronomskom programu.
Još bogatiji gastro koncept ove godine na porečku rivu donosi i brojne gastro kornere među kojima su i burger korner, fish-in korner, sea food korner, tuna delicious korner, a posebnost ponude bit će sashimi koji će od netom ulovljene tune pripremati dva vrsna sashimi majstora iz Slovenije. Kao uvertira u ovaj zanimljivi gastronomski festival, prošlu je subotu 9. rujna počeo prvi Tuna Restaurant Week.
Više od deset restorana u Poreču nudi posebne menije od tune po popularnim cijenama, a svi zainteresirani u posebnim će glazbenim poslasticama moći uživati sve do 23. rujna. Restorani koji sudjeluju u Tuna Restaurant Weeku: Spinnaker, Sv. Nikola, Divino, San Mauro, Cardo, Palazzo, Gourmet, Cotton Club, Niki's, l'insolito, Fora Le Porte, Ćakula.
U sklopu porečkog festivala u znaku tune, u četvrtak 14. rujna u restoranu Spinnaker održala se Tuna Fine&Dine večera na kojoj je gostujući chef, kuharska zvijezda regionalne gastronomske scene, Nenad Kukurin iz kultnog restorana Kukuriku u Kastvu, predstavio svoja autorska jela od svježe i divlje tune. Četiri slijeda od kraljice jadranskog mora dodatno je obogatio izvrstan izbor vrhunskih istarskih vina, vinara domaćina Ivana Damjanića.
Više o samom natjecanju možete saznati na www.biggame4tuna.hr te na službenoj Facebook stranici, a detalje o Tunalicious Street Food Festivalu možete pronaći na www.tunaliciousporec.com i službenoj Facebook stranici manifestacije.