Najave 02. rujna 2024.

Što su nam skuhali članovi žirija MasterChefa?

masterchef, masterchef 2024.
Članovi žirija MasterChefa Goran Kočiš, Stjepan Vukadin i Mario Mihelj
foto: Jeffrey Jemrić
Nova, 7. sezona hrvatskog MasterChefa počinje u nedjelju 15. rujna, a po prvi put u ulozi članova žirija vidjet ćemo chefove Marija Mihelja i Gorana Kočiša, uz već standardnog Stjepana Vukadina

U nedjelju 15. rujna u 20.15 počinje nova sezona hrvatskog MasterChefa, te će tada gledatelji imati priliku upoznati prve kandidate koji će se u sedmoj sezoni natjecati za titulu nove kulinarske zvijezde. A što donosi nova sezona doznali smo prošlog petka na press eventu u zagrebačkom restoranu Maredo (koji vodi član žirija Mario Mihelj!) gdje su nam se predstavili novi članovi žirija. 

Osim što su nam na licu mjesta pokazali kako stvarno imaju odličnu kemiju, trojica chefova složni su i u kuhinji gdje su nam predstavili slasne zalogaje - od perkelta na malo drugačiji način (chef Kočiš), preko cureanog gofa u emulziji od marakuje (chef Vukadin) pa sve do prefinog steaka (chef Mihelj).

MasterChef, žiri 2024. Možda vas zanima... Novi žiri MasterChefa odlično se slaže na setu Najave

Brojni izazovi, iznenađenja i obrati očekuju ovogodišnje kandidate koje će kroz uspone i padove voditi članovi žirija i moderatori showa Stjepan Vukadin, Mario Mihelj i Goran Kočiš. Od 2000 prijavljenih, audicijama je pristupilo 70-ak odabranih natjecatelja, a njihova kreativna jela i životne priče gledatelji će moći pratiti kroz prvih šest audicijskih epizoda.

masterchef, masterchef 2024. | Author: Jeffrey Jemrić MasterChef event u zagrebačkom Maredu foto: Jeffrey Jemrić masterchef, masterchef 2024. | Author: Jeffrey Jemrić Goran Kočiš, Stejepan Vukadin i Mario Miihelj foto: Jeffrey Jemrić

Zanimljivi natjecatelji MasterChefa - od inženjera do umirovljenika

Za titulu sedmog MasterChefa natjecat će se zaljubljenici u kuhanje različitih dobnih skupina, od 18 do 63 godine, te različitih profesija i zanimanja, pa će svoje snalaženje za kuhinjskim pultom pokazati ekonomisti, konobari, medicinski djelatnici, studenti, umirovljenici, inženjeri, tehničari i brojni drugi.  

Kandidati koji na audicijama osvoje pregaču, izborit će prolazak u bootcamp, idući selekcijski krug, u kojem će kuhati jela prema zadanim namirnicama u zadanom vremenu. Najbolji kandidati koji osvoje pregaču imat će prilike odabrati u čijem timu, od trojice članova žirija, žele nastaviti natjecanje.

No broj pregača je ograničen, pa će tako žiri napraviti selekciju među kandidatima s ciljem da odaberu 24 najbolja koji će dobiti jedinstvenu priliku ući u MasterChef kuhinju i MasterChef vilu.

Goran Kočiš, MasterChef Možda vas zanima... Chefa Gorana Kočiša na setu MasterChefa zovu Gargamel Najave

masterchef, masterchef 2024. | Author: Jeffrey Jemrić Chef Goran Kočiš i njegova moderna verzija perkelta foto: Jeffrey Jemrić

masterchef, masterchef 2024. | Author: Jeffrey Jemrić Chef Stjepan Vukadin pripremio je gofa u umaku od marakuje foto: Jeffrey Jemrić

masterchef, masterchef 2024. | Author: Jeffrey Jemrić Chef Mario Mihelj foto: Jeffrey Jemrić

10 kutija iznenađenja, 9 testova kreativnosti, 23 stres testa...

Kroz tjedne tematske cikluse, kandidati koji uđu u MasterChef kuhinju suočit će se sa 10 kutija iznenađenja, 9 testova kreativnosti, 23 stres testa i 9 gastroduela, sve s ciljem da napreduju u natjecanju i zadovolje zahtjevne kriterije žirija.

No kandidatima će MasterChef biti i prilika da uče od iskusnih gastro profesionalaca, pa će tako, osim od članova žirija koji će biti njihovi mentori, o brojnim tehnikama kuhanja učiti i od 20-ak gostujućih chefova.

masterchef 2024. Možda vas zanima... Novi žiri MasterChefa završio na kraljevskom dvoru Najave MasterChef Luka Veić Možda vas zanima... Luka Veić: "Pehar je moj, posvećujem ga sebi!" Špajza

Ispod MasterChef sata, kandidatima će rasti adrenalin i apetit za pobjedu dok se utrkuju s vremenom i testiraju svoju snalažljivost, kreativnost, brzinu i znanje – sve do finala koje će otkriti pobjednika sedme sezone.

Tijekom 60 napetih epizoda, kandidati će, osim svojih kulinarskih vještina predstaviti svoje osobnosti i zanimljive životne priče, a tko će već na audiciji oduševiti ili razočarati žiri, doznat ćemo već u nedjelju, 15. rujna u 20.15 na Novoj TV!

masterchef, masterchef 2024. | Author: Jeffrey Jemrić MasterChef event foto: Jeffrey Jemrić masterchef, masterchef 2024. | Author: Jeffrey Jemrić MasterChef event foto: Jeffrey Jemrić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.