Valamarov restoran Spinnaker, smješten na porečkoj rivi, za ljubitelje vrhunske gastronomije i enologije pripremio je tri izuzetna događaja koja će obilježiti kraj godine. U studenom i prosincu u sklopu niza sjajnih večera Spinnaker Gourmet Stage svi posjetitelji će moći uživati u kreacijama trojice karizmatičnih hrvatskih chefova čija jela osvajaju svojim specifičnim karakterom i tehnikama pripreme.
Prvi kuha Hrvoje Kroflin
Prva večera na redu je u subotu, 23. studenog, a gostuje chef Hrvoje Kroflin, chefa i suvlasnik vrhunskog zagrebačkog restorana ManO2 i kandidat za svjetsku nagradu The Best Chef treću godinu zaredom.
Jela chefa Kroflina u Spinnakeru će biti uparena vinima iz nagrađivane pelješke vinarije Miloš, čije kapljice odišu autentičnošću pelješkog terroira. Frano Miloš je, naime, utemeljitelj modernog pelješkog vinarstva i jedan od predvodnika u proizvodnji prirodnih vina u Hrvatskoj, a posljednjih godina, zajedno sa svojim sinovima Josipom i Ivanom, radi vina koja odlikuju elegancija, dubina i trajnost.
U prosincu u Spinnaker stiže Marko Turković
Druga po redu večera održava se u subotu 14. prosinca kada u goste dolazi chef Marko Turković iz zagrebačkog restorana Bekal. Poznat po kuhanju na vatri, Turković će pokazati kako izvanserijska namirnica i neočekivane tehnike pripreme hrane stvaraju iznenađujuću sinergiju okusa koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Uz iskonske okuse mladog chefa Turkovića, gosti će uživati u vinima istarske vinarije Piquentum. Dimitri Brečević, jedan od začetnika ekološkog vinarstva u Istri, studirao je enologiju u Bordeauxu, iskustvo stjecao u vinarijama od Francuske do Novog Zelanda, a dugo je godina bio i najbliži suradnik legendarnom Giorgiju Claiju.
Doček Nove godine uz chefa Gorana Hrastovčaka
Finale ove gastro-enološke serije održat će se 31. prosinca kada će Spinnaker biti domaćin spektakularne večere za doček Nove godine uz svog glavnog chefa Gorana Hrastovčaka. Njegova prepoznatljiva interpretacija lokalnih istarskih jela, koji mu je nedavno priskrbio Michelinovu preporuku, bit će savršeno uparen s izborom vina poznatog sommeliera Sandija Parisa, četverostrukog prvaka sommeliera Hrvatske.
"Ovaj ciklus večera predstavlja vrhunac naše gastro ponude i priliku za istinske gurmane da dožive ono najbolje od hrvatske kulinarske scene. Sa chefovima Kroflinom, Turkovićem i Hrastovčakom, te vrhunskim vinima iz regije, kreirat ćemo nezaboravan doživljaj u kojem će svaki posjetitelj pronaći nešto jedinstveno.
Spinnaker je idealna lokacija za ovakve ekskluzivne večere što potvrđuje i nedavno priznanje svjetski cijenjenog Michelinovog vodiča. Posebno nas raduje što će obje vinarije, Miloš i Piquentum, za ovu priliku izvaditi i neka posebna, izvanserijska vina, od kojih će se neka prvi put naći pred širom publikom baš u Spinnakeru", rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.
Od autorskih ekstravagantnih jela, preko savršeno uravnoteženih ekspresivnih i elegantnih kreacija, sve do moderne interpretacije autentične istarske kuhinje, svaka od triju večera u Spinnakeru predstavlja priliku za nova istraživanja i uživanja.
Svim gostima Spinnakera koji dolaze na ove posebne večere bit će osiguran besplatan parking na Valamarovom parkiralištu na Žatiki (adresa Karla Huguesa 26, Poreč), odakle će imati i besplatan prijevoz do restorana i natrag.
Više je informacija dostupno na Spinnaker web stranici, a mjesto se može rezervirati putem linka ili pozivom na +385 52 400 804.