Najave 15. studenoga 2024.

U Poreču kuhaju kulinarske zvijezde Hrvoje Kroflin i Marko Turković

spinnaker gourmet stage
U Spinnakeru gostuju chefovi Hrvoje Kroflin i Marko Turković
foto: Press
U subotu 23. studenog u Spinnakeru kuha Hrvoje Kroflin, dok 14. prosinca u taj porečki restoran stiže Marko Turković

Valamarov restoran Spinnaker, smješten na porečkoj rivi, za ljubitelje vrhunske gastronomije i enologije pripremio je tri izuzetna događaja koja će obilježiti kraj godine. U studenom i prosincu u sklopu niza sjajnih večera Spinnaker Gourmet Stage svi posjetitelji će moći uživati u kreacijama trojice karizmatičnih hrvatskih chefova čija jela osvajaju svojim specifičnim karakterom i tehnikama pripreme.

spinnaker gourmet stage | Author: Press Chef Hrvoje Kroflin foto: Press spinnaker gourmet stage | Author: Press Vinar Frano MIloš i sinovi Josip i Ivan foto: Press

Možda vas zanima... Hrvoje Kroflin o karijeri, kolegama, domaćoj modernoj kuhinji i - soli Špajza

Prvi kuha Hrvoje Kroflin 

Prva večera na redu je u subotu, 23. studenog, a gostuje chef Hrvoje Kroflin, chefa i suvlasnik vrhunskog zagrebačkog restorana ManO2 i kandidat za svjetsku nagradu The Best Chef treću godinu zaredom.

Jela chefa Kroflina u Spinnakeru će biti uparena vinima iz nagrađivane pelješke vinarije Miloš, čije kapljice odišu autentičnošću pelješkog terroira. Frano Miloš je, naime, utemeljitelj modernog pelješkog vinarstva i jedan od predvodnika u proizvodnji prirodnih vina u Hrvatskoj, a posljednjih godina, zajedno sa svojim sinovima Josipom i Ivanom, radi vina koja odlikuju elegancija, dubina i trajnost.

spinnaker gourmet stage | Author: Press Chef Marko Turković foto: Press spinnaker gourmet stage | Author: Press Vinarija Piquentum foto: Press

U prosincu u Spinnaker stiže Marko Turković

Druga po redu večera održava se u subotu 14. prosinca kada u goste dolazi chef Marko Turković iz zagrebačkog restorana Bekal. Poznat po kuhanju na vatri, Turković će pokazati kako izvanserijska namirnica i neočekivane tehnike pripreme hrane stvaraju iznenađujuću sinergiju okusa koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Uz iskonske okuse mladog chefa Turkovića, gosti će uživati u vinima istarske vinarije Piquentum. Dimitri Brečević, jedan od začetnika ekološkog vinarstva u Istri, studirao je enologiju u Bordeauxu, iskustvo stjecao u vinarijama od Francuske do Novog Zelanda, a dugo je godina bio i najbliži suradnik legendarnom Giorgiju Claiju.

Bekal Možda vas zanima... Uoči otvorenja u Bekalu na Trešnjevci naveliko testiraju jela i šale se na svoj račun Najave

spinnaker gourmet stage | Author: Press Spinnakerov glavni chef Goran Hrastovčak foto: Press

Doček Nove godine uz chefa Gorana Hrastovčaka

Finale ove gastro-enološke serije održat će se 31. prosinca kada će Spinnaker biti domaćin spektakularne večere za doček Nove godine uz svog glavnog chefa Gorana Hrastovčaka. Njegova prepoznatljiva interpretacija lokalnih istarskih jela, koji mu je nedavno priskrbio Michelinovu preporuku, bit će savršeno uparen s izborom vina poznatog sommeliera Sandija Parisa, četverostrukog prvaka sommeliera Hrvatske.

"Ovaj ciklus večera predstavlja vrhunac naše gastro ponude i priliku za istinske gurmane da dožive ono najbolje od hrvatske kulinarske scene. Sa chefovima Kroflinom, Turkovićem i Hrastovčakom, te vrhunskim vinima iz regije, kreirat ćemo nezaboravan doživljaj u kojem će svaki posjetitelj pronaći nešto jedinstveno.

spinnaker gourmet stage | Author: Press Restoran Spinnaker u Poreču foto: Press

Spinnaker je idealna lokacija za ovakve ekskluzivne večere što potvrđuje i nedavno priznanje svjetski cijenjenog Michelinovog vodiča. Posebno nas raduje što će obje vinarije, Miloš i Piquentum, za ovu priliku izvaditi i neka posebna, izvanserijska vina, od kojih će se neka prvi put naći pred širom publikom baš u Spinnakeru", rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Od autorskih ekstravagantnih jela, preko savršeno uravnoteženih ekspresivnih i elegantnih kreacija, sve do moderne interpretacije autentične istarske kuhinje, svaka od triju večera u Spinnakeru predstavlja priliku za nova istraživanja i uživanja.

Svim gostima Spinnakera koji dolaze na ove posebne večere bit će osiguran besplatan parking na Valamarovom parkiralištu na Žatiki (adresa Karla Huguesa 26, Poreč), odakle će imati i besplatan prijevoz do restorana i natrag.

Više je informacija dostupno na Spinnaker web stranici, a mjesto se može rezervirati putem linka ili pozivom na +385 52 400 804.

tunalicious festival Možda vas zanima... Na Tunalicious Festival stiglo je čak 5000 posjetitelja! Najave tunalicious, zdravko tomšić Možda vas zanima... Chef Zdravko Tomšić: "Moj meni za Tunalicious Festival posveta je mom rodnom Kvarneru te Istri" Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.