Riječka gastro scena od 1. do 19. srpnja ima svoje uzbudljivo jutarnje izdanje – tamošnji popularni Hidden Wine Bistro i zagrebački specialty kafić Filteraj udružuju snage i u prostor riječkog Hiddena unose dašak urbane kave, održivosti i plant-based filozofije. Svakog dana od 9 do 13 sati ovaj elegantni bistro u centru Rijeke sada je pozornica za brunch pop-up.
Ljetne varijacije kave i lagani brunch - savršen spoj
Filteraj, poznat kao pionirski coffee shop i zero-waste refill kutak iz Zagreba, donosi prepoznatljive signature napitke poput cococash mlijeka, matcha lattea i ljetnih varijacija kave – sve što njihova stalna publika voli, sada i u Rijeci. Istovremeno, Hidden tim poslužuje lagani brunch s naglaskom na biljnu prehranu, idealan za vruće ljetne dane i sporo jutarnje uživanje.
Iza Hidden Wine Bistroa stoji chef Deni Srdoč. Spoj visoke tehnike i opuštenog ambijenta već je osvojio dnevnu i večernju publiku, a sada prvi put istražuje i jutarnji ritam - uz pomoć tima iz Filteraja koji preuzima smjenu i donosi svu svoju energiju i iskustvo.
Simboličan povratak u Rijeku
S druge strane, Filteraj, iza kojeg stoji Lori Brnčić, inače iz Kastva, već godinama gradi održivi koncept ugostiteljstva s karakterom, kroz piće, radionice i lokalno proizvedene refill proizvode.
Ova ljetna suradnja je simboličan povratak u Rijeku, ali i stvaranje nove zajedničke platforme za druženje, razmjenu ideja i osvježavajuće zalogaje. Jutra u Rijeci odsad znače jedno: dobra kava, održiva filozofija i spoj dviju autentičnih priča - riječkog Hiddena i riječko-zagrebačkog Filteraja.
Lori Brnčić
Deni Srdoč