Sve je u znaku svježine, boja i okusa koji bude osjećaj doma i zajedništva. Uskrs je i vrijeme kada se obitelj okuplja oko stola, dijele se osmijesi, uspomene i naravno – fini zalogaji. U toj toploj, veseloj obiteljskoj atmosferi svaki zalogaj ima okus tradicije i ljubavi.
Gastro bloger Darko Debić za nadolazeće blagdane pripremio je ukusne uskršnje specijalitete koji se brzo pripremaju i prekrasno izgledaju: punjena jaja i šarenu proljetnu salatu sa šparogama. Pogledaj video, a detaljni recept i sastojke potraži u članku!
Jelo: Punjena jaja ( za 4 osobe)
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Sastojci:
- 8 jaja
- 50 g Zvijezda Delikates majoneze
- 2 žličice Zvijezda Delikates senfa
- 2 žličice soka limuna
- sol
- malo svježe mljevenog crnog papra
- mladi luk
- rotkvice
Priprema
Stavi kuhati jaja u dobro posoljenu vodu. Kad voda proključa, kuhaj još sedam minuta. Ohladi kuhana jaja i oguli ih. Oštrim nožem napravi X na vrhu svakog jajeta, režući kroz bjelanjak i lagano u žumanjak, tako da podsjeća na oblik latice tulipana. Pažljivo izvadi žumanjak. Ako se žumanjak nalazi bliže dnu jajeta, prilagodi svoj rez prema tome.
U zdjelici pomiješaj kuhane žumanjke, majonezu, sok limuna, senf, sol i papar. Miješaj dok smjesa ne postane potpuno glatka. Stavi smjesu u vrećicu za dekoriranje slastica i napuni jaja.
Pri dnu napunjenih jaja napravi udubljenja i umetni listove mladog luka koji će izgledati poput stabljika tulipana. Po želji možeš ukrasiti i rotkvicama. Dobar tek!
Jelo: Proljetna salata sa šparogama, kuhanim jajima i Zvijezda preljevom (za 4 osobe)
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci:
- 2 jaja
- 500 g šparoga
- 100 g Zvijezda graška iz konzerve
- 200 g salate po izboru (zelena salata, rukola, matovilac)
- 100 g mladog špinata
- 1 mrkva
- 1 komorač
Preljev za salatu:
- 200 g Zvijezda Tartar umaka
- 100 g kiselog vrhnja
- 3 žlice Zvijezda Delikates senfa
- 1 žlica soka od limuna
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
Stavi kuhati jaja u dobro posoljenu vodu. Kad voda proključa kuhaj još šest minuta ili kraće ako voliš mekši žumanjak. Ohladi kuhana jaja, oguli i prereži napola.
Očisti šparoge i jednu ostavi za dekoraciju. Ostale nareži na manje komade i kratko kuhaj u posoljenoj vodi, ocijedi i stavi u hladnu vodu. Ocijedi šparoge. Grašak ocijedi. Lisnate salate i špinat operi i ocijedi.
Mrkvu oguli, operi i nareži na tanke trakice. Komorač oguli i tanko nareži. Svježu šparogu nareži na trakice. Za preljev u zdjelici pomiješaj Zvijezda Tartar umak, kiselo vrhnje, Zvijezda senf, sok limuna, sol i papar.
Lisnate salate stavi u zdjelu za posluživanje. Na vrh stavi šparoge, grašak, mrkvu, komorač i jaja. Završi salatu sa Zvijezda preljevom. Promiješaj prije uživanja. Dobar tek!
Gastro bloger Darko Debić je za pripremu svojih uskršnjih specijaliteta koristio Zvijezda proizvode koje je vrlo lako uklopiti u različite vrste blagdanskih jela.
Zvijezda Tartar umak blagdanskim jelima daje savršenu dozu svježine i kiselosti, a Zvijezda Delikates majoneza, taj vječni klasik, nezamjenjiv je sastojak za pripremu svih uskršnjih salata i dressinga. Tu je i novi proizvod koji moraš isprobati - Zvijezda Delikates senf, dobiven mljevenjem sjemenki gorušice, a zbog svoje kremaste teksture i aromatičnosti podići će svako jelo na posve novu razinu!
Sretni blagdani svima!