Početak tjedna donosi nam vječno pitanje: "Što danas/sutra, ovaj tjedan kuhati?". Tražimo neke nove ideje, a ne stalno ista, fina, ai pomalo dosadnjikava jela... Tu mi stupamo na scenu i odnosimo super slasne, malo drugačije ideje: varivo, hrskava piletina, jednostavni punjeni jastučići uz najfiniji umak ili pak nešto vegetarijansko, fino, brzo i zdravo.
Želimo ti olakšati planiranje ručka kroz cijeli tjedan, pa donosimo 5 genijalnih ideja za ručak ili večeru ovaj tjedan.
Chowder od kukuruza
Chowder od kukuruza
Nakon vikenda i raskošnih mesnih tanjura, birajte jednostavna variva na bazi sezonskog povrća - donosimo recept za slastan i zasitan chowder od kukuruza. Zaželiš li se nečeg drugačijeg, baci se na pripremu ovog jednostavnog ručka na žlicu koji na najljepši način slavi slatkasti kukuruz.
Kobasice s tjesteninom i keljom
Kobasice s tjesteninom i keljom
Nakon što ste preživjeli ponedjeljak, vrijeme je da se nagradite. Kobasice zvuče kao sjajna ideja, a za dozu balansa, dodajte im i kelj, pa sve zajedno kombinirajte s omiljenom vrstom tjestenine.
Jastučići punjeni krumpirom, lukom i šampinjonima
Jastučići punjeni krumpirom, lukom i šampinjonima
Srijeda je dan za povrće, pa vam tako donosimo fine i hrskave jastučiće punjene krumpirom, lukom i šampinjonima. Osim što su superjednostavna za pripremu, ove zalogajčiće voljet će baš svi. Posluži ih uz omiljeni umak, kombinaciji dodaj i sezonsku salatu, pa uživaj u slasnom ručku.
Pileći kroketi sa sirom i šunkom
Pileći kroketi sa sirom i šunkom
Četvrtkom se počastite hrskavim pilećim kroketima sa sirom i šunkom, a poslužiti ih možete uz krumpiriće, kuhano ili pečeno povrće. Upakirati ih možeš i u peciva, dodati im umake i povrće, pa uživati u genijalnim sendvičima.
Punjene lignje
Punjene lignje
Kako je petak dan za ribu, odabrali smo recept za punjene lignje. Špinat i ricotta idealan su par u baš svakom jelu, pa tako i kada su u pitanju morske delicije. Upakiraj ih u svježe lignje, ispeci te posluži uz prilog po želji. Idealno će se složiti s rižom ili pečenim korjenastim povrćem.