Recepti Piletina 02. lipnja 2025.

Pileći kroketi punjeni šunkom i sirom za hrskavi ručak

Piletina
25 MIN
20 MIN
4
SREDNJE
foto: Darko Kontin
Pohani pileći kroketi punjeni šunkom i sirom fora su, i brzi, zalogaji koji će oduševiti i velike im ale. Imamo recept blogera Darka Kontina!

Ovo je za mene ultimativno 'food porn' jelo! Pohana hrskava piletina, točnije mljeveno bijelo pileće meso oblikovano u ćevap ili kroket. K tome, svaki pileći kroket napunjen je šunkom i sirom kojima se stavlja 'točka na i' ove divne hrane za utjehu!

Velike filozofije ili posebnih prepreka za pripremu ovih punjenih pilećih kroketa nema. Pripazi samo da koristiš kvalitetno pileće meso ili gotovo mljeveno pileće meso. Jer one super povoljne pileće mljevene mješavine koje se povremeno mogu naći u dućanima nisu najsretnije rješenje okusom niti izgledom za ovaj recept za punjene pileće krokete.

Darkov recept pronađi u nastavku, a više Darkovih fantastičnih recepata pronađi na blogu Darkova Web Kuharica, Facebook stranici i Instagram profilu.

 | Author: Darko Kontin Pileći kroketi punjeni šunkom i sirom foto: Darko Kontin

Ne gasi ekran dok kuham

Pileći kroketi punjeni šunkom i sirom
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pileća prsa 400 g
  • Jaje 1 kom
  • Krušne mrvice 60 g
  • Listići svježeg peršina 0,50 šalica
  • Šunka 40 g
  • Sir 40 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Brašno
  • Jaje
  • Krušne mrvice
  • Suncokretovo ulje
Postupak
  1. Pileće filete nareži na manje komade i stavi ih u električnu sjeckalicu. Dodaj žličicu soli, pola žličice papra i cijele listove peršina. Samelji sve sastojke u sitno mljeveno pileće meso.


  2. Pileće mljeveno meso prebaci u duboku posudu i u njega rukama umiješaj 1 cijelo jaje i 60 grama krušnih mrvica. Dobivenu smjesu stavi kratko hladiti u hladnjak.


  3. Ohlađeno pileće meso stavi između dva lista plastične folije. Rukama ili valjkom za tijesto razvuci mljeveno meso u kvadrat debljine do 1 cm. Ukloni gornju foliju s mesa.


  4. Šunku i sir nareži na tanke trakice, ne deblje od 5 mm. Dužinu trakica neka određuje željena dužina pilećih kroketa.


  5. Mljeveno meso izrežite u nekoliko dugačkih traka, malo širih od trakica šunke i sira kojima ćete ih puniti.


  6. Krokete puni tako da staviš po 1 trakicu šunke i sira, a zatim ih umotaš u pileću meso. Kada se 2 kraja pilećeg mesa spoje tu ga odreži nožem i rukama zatvori pileći kroket sa svih strana i po potrebi dodatno ispravi oblik kroketa.


  7. Prije paniranja stavi pileće krokete na dodatnih 5-10 minuta u hladnjak radi lakšeg rukovanja.


  8. Paniranje odradi standardno: uvaljaj pileće krokete prvo u brašno, zatim u umućena jaja, i na kraju u krušne mrvice.


  9. Pileće krokete prži u dubokom ulju ali ne na prejakoj vatri kako se ne bi kroketi pr brzo ispekli izvana, a u sredini ostali sirovi. Kada poprime lijepu zlatno smeđu boju odloži ih na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja s njih.


  10. Pileće krokete posluži uz umak po želji i hladno pivo.


Ako ti se mljevena piletina previše lijepi za prste namoči prste hladnom vodom svakih par minuta da izbjegneš lijepljenje, ali i da lakše oblikuješ krokete.

Isprobaj i ove genijalne zalogaje s piletinom!

pržena piletina, pohana piletina Možda vas zanima... SLASNI TRIKOVI Za nijansu bolja pohana piletina! Špajza Sočna grillana pileća prsa Možda vas zanima... Kako ispeći sočna pileća prsa baš svaki put Recepti mary berry, topla salata od piletine Možda vas zanima... Mary Berry ima top recept za toplu salatu od piletine Recepti Hrskava piletina u slatko-ljutom umaku Možda vas zanima... Hrskava piletina u slatko-ljutom umaku Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.