Native sadržaj Gastro zvijezda 2025. 22. prosinca 2025.

Torta kao potpis: Ana-Maria Cuglin svakom rođendanu daje slatki touch

foto: Privatna arhiva
gastro postao gastro.24sata.hr
U kulinarskom svijetu punom očekivanih puteva i predvidljivih priča, Ana-Maria Cuglin dolazi kao pravo malo iznenađenje. Dok mnogi njezino ime povezuju s Masterchefom, malo tko bi pogodio da ova kandidatkinja - danas natjecateljica u kategoriji 'Slastice' na Gastro Zvijezdi 2025 - svakodnevno radi u prodavaonici ribolovne opreme. Upravo taj kontrast čini je toliko posebnom: danju među štapovima i varalicama, a navečer među brašnom, šećerom i mikserima. Iako na prvi pogled nespojivo, taj balans daje Ana-Mariji autentičnost koju publika obožava.

Njezin Instagram i TikTok profil anamariacuglin postao je digitalni dom jednostavnih, pristupačnih i iskreno pripremljenih jela koja prati sve veći broj ljubitelja kuhanja. Od nesigurnosti pred kamerom do opuštenog snimanja koje danas donosi tisuće pregleda, Ana-Maria je put gradila polako, instinktivno i, kako i sama kaže, kao najveći kritičar vlastitih videa. No, upravo je ta upornost, zajedno s ljubavlju prema slasticama i rođendanskim tortama koje su u njezinom krugu postale tradicija, dovela do mjesta na kojem je danas. Na Gastro Zvijezdi želi pokazati ono što najbolje zna, ali i ono što najviše voli - strast, iskrenost i dobru hranu, serviranu bez pretvaranja i bez prevelike filozofije.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

Predstavite se u par rečenica - tko ste, otkud ste, čime se bavite...

Ja sam Ana-Maria Cuglin, dolazim iz Zagreba i moj posao je na prvu svima zagonetka da se bavim time jer radim u prodavaonici ribolovne opreme, a prednost toga je napravno riba koja mi dođe svježa od naših kupaca.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Kada ste i zašto pokrenuli svoj TT/IG profil/food blog?

Mnogi su me mogli upoznati na Masterchefu, koji me zapravo i potaknuo da krenem u tom nekom kulinarskom smjeru. Prvo sam počela stavljati recepte na profil zbog mojih prijatelja koji bi nešto probali kod mene i pitali me za recept, pa kada se to par puta ponovilo, dalo mi je ideju da im mogu tamo početi stavljati pa da lakše nađu kad im treba. I tako sam na profil krenula stavljati recept po recept, ali i sve ostalo što je povezano s hranom.

Možete li se sjetiti prvog jela koji ste objavili?

Prvo je bilo jako puno pokušaja i, iskreno, bilo je u početku teško staviti video jer bih uvijek našla nešto što mi se nije svidjelo kako sam snimila, ili stavila zdjelu, ali video po video, i napokon sam stavila, i tako je sve krenulo, kada sam shvatila da nitko te male sitnice ne gleda kao ja... Svoj sam najveći kritičar i zato je to sve kod mene trajalo, i traje.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profila?

Vidim da najviše vole jednostavna jela, ali kod mene više manje i jesu samo takvi recepti, jer i sebi pokušavam sve pojednostaviti. Stavim i neki kompliciraniji recept, ali to opet nije neki recept s previše koraka, nego treba samo malo više koncetracije oko njega.

Što kuhate sebi za gušt?

Najviše volim raditi slastice, baš uživam raditi torte i poklanjati ih za rođendane. Kod mene je poznato da, tko god od mojih bliskih ljudi ima rođendan, zna da će jedan od mojih poklona biti torta.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Što najčešće pripremate u svojoj kuhinji, volite li eksperimentirati?

Ovisno o sezoni, po zimi su to više recepti s dizanim tijestom, dok ljeti više volim raditi tjestenine i salate. Volim isprobavati novo i spajati malo drugačije okuse, ali to više za sebe i za večere koje znam prirediti za svoje. Takve recepte baš i ne objavljujem jer je moje kuhanje stavljanje odoka i dodajem sastojke dok nisam zadovoljna s okusom, pa je malo teže to napisati u gramima za Instagram.

Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?

Sol je po meni najvažnija u kuhinji. Bitna je i za slano i za slatko - u svaki slatki recept ide i malo soli jer ona pojača sve okuse.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?

Mislim da svatko može napraviti svaki recept ako ima volje i želje. Ako nema toga, ni jaje si neće znat' ispeći.

Najdraži trenutak u gastro karijeri? 

Sigurno je to Masterchef jer me naučio drugačije razmišljati o hrani i okusima. Nakon njega drugačije gledam na hranu i lakše mi je kad smišljam neki recept jer znam koje teksture treba imati.

Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu. Čemu se najviše veselite?

Veselim se smišljanju recepata i nekom novom iskustvu te ljudima koje ću upoznati i koji dijele istu strast prema hrani.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.