07. studenoga 2016.

Postanite najveći gurman: Pet načina da zavolite omraženu hranu

hrana
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Svježi sir, jetra ili povrće koje ne možete smisliti stvarno mogu postati hrana u kojoj ćete uživati.

Čak i najveći gurmani u svojim gastronomskim riznicama kriju hranu koja im je manje draža od ostatka delicija u kojima obožavaju uživati. Bilo da je riječ o iznutricama, određenoj vrsti voća ili povrća, hrana je to koju, ako baš moramo, izabiremo zadnju. Izdvojili smo naše favorite među najomraženijom hranom i odlučili vam pokazati kako čak i ona može postati neodoljivo ukusna.

Iznutrice poput jetre gotovo uvijek se nalaze pri vrhu popisa ne tako drage hrane. Kako bi ih učinili što boljima, prepremite ih u obliku ukusne paštete s dodacima poput oraha, suhih smokava ili šljiva, jabuka i nekog finog, slatkog likera. Kremasta pileća jetra odlično će se složiti sa slatkim okusima, dobiti na punoći, a vi jednom zauvijek zavoljeti ovu zbilja divnu namirnicu.

Kremasta domaća pašteta od pileće jetre

Pašteta | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Svježi sir ili volimo ili ne volimo, ono između ne postoji. Specifičan mliječni okus neke odbija dok drugi u njemu vide ogroman potencijal. I zbilja, nisu u krivu. Od svježeg sira mogu se raditi popečci, kiflice, kruh, punjenja, najzdraviji doručci i večere. Pripremite sjajne kiflice po našem receptu pa pronađite dobro i u svježem siru.

Jednostavne kiflice s voćnim namazom od marelica

Paprika ili rajčica. Poriluk ili češnjak. Povrće od kojeg se pripremaju nezamislivo dobra jela, ponekad ostaju jednostavno samo nezamislivi. Kako bi zavoljeli povrće koje vam trenutno srcu baš i nije drago, pokušajte ga kombinirati s hranom koju volite. Lijepe, velike i crvene paprike ispecite u pećnici uz krumpir i rajčicu, začinite češnjakom pa uživajte u mirisima i okusima koji dopiru iz pećnice. Rajčica također postaje daleko ukusnija kada je se ispeče s nešto maslinovog ulja i češnjaka. Poriluk spremite na rižoto ili s tjesteninom. Od njega napravite punjenje za piletinu pa sve pospite sirom. Nema toga što sir ne može učiniti ukusnim.

Mirisne paprike s tunjevinom na grčki

Prijedlog za ručak: Palenta u umaku od kobasica i pečene paprike

Njegovo kremasto savršenstvo: Rižoto od poriluka

pečena paprika | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Slatki začini poput cimeta postat će ukusniji koristite li ih u skladu sa zadanim prilikama. Najprije ga koristite u manjim količinama kako bi tek pojačao željeni okus u ustima, a zatim povećajte dozu dodavanjem cimeta u kremaste napitke poput cappucina ili čak kave. Iznenadit će vas koliko bogatiji okus donosi samo jedan prstohvat cimeta, kličnića ili anisa.

Sladite se sezonski: Palačinke s karameliziranim kruškama

Jedini recept za cimet rolice koje ćete ikad trebati

Sitne ribice poput inćuna koje vas ponekad toliko živciraju i ne shvaćate što ljudi vide u njima zapravo mogu postati sjajan dodatak vašim jelima. Mogu ih učiniti aromatičnijima, a da toga niste ni svjesni. Kada pripremate tjesteninu na sto i prvi način pa pržite luk i češnjak, na isto to ulje ubacite i vilicom protisnuti slani inćun. Okus vašeg jela bit će daleko puniji, a vi da gotovo i nećete osjetiti da se sva tajna zapravo krije u inćunima.

Zelena tjestenina s moćnim inćunima

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.