Balonova jesenja ponuda zapravo je fuzija tradicionalne gastro ostavštine i inovativnog kulinarskog pristupa namirnicama. Chef se igra kombinacijom obično-neobičnih začina, inovativnim tehnikama pripreme hrane, a posebnu pažnju posvećuje vizualnom dojmu specijaliteta.
Majstor je slatko-slanih okusnih kombinacija koje obožava držati u balansu kako ne bi prevladale osnovni okus namirnica i kako se ne bi ogriješio o Balonovu prvu zapovijed - „jelo mora biti fino!”.
„S veseljem mijenjam jelovnik, ali okusi su nam uvijek na prvom mjestu jer smo svoje goste razmazili kombinacijom finih jela i dobrih ukusa” rekao nam je chef Stipan Iličić koji je svoje kuharsko iskustvo stjecao u nizozemskom restoranu s 3 Michelinove zvjezdice. U krvi mu kolaju tradicionalni dalmatinski mirisi i okusi, a u srcu njeguje ambiciju da zajedno sa svojim timom Zagrebu podari jedno posebno gastronomsko odredište.
Fina hrana postala je Balonov zaštitni znak i standard, uporište koje gost prepoznaje i nagrađuje povjerenjem. Stipan inspiraciju za svoja jela nalazi u prirodi, a ove jeseni najzanimljivije su mu bundeve koje uživa pripremati na različite načine, od rižota do sladoleda.
U Balonu su ove jeseni svoja posebna mjesta zauzela jela sa žlicom, s dozom nekih dobrih starih vremena. Njih s posebnom ljubavlju spravlja cijeli kuharski tim koji se slaže da je najvažniji začin dobre kuhinje dobra timska atmosfera i puno ljubavi i predanosti u tome što radiš. Od ljubavi sve kreće, ljubav je ta koja razoružava i zadržava gosta.
„Baviš li se uslužnom djelatnošću, osiguraj da se ljudi u restoranu osjećaju dobrodošlo i ugodno” moto je voditelja Balona, Alena Latinovića. Novi jelovnik zaokružuje i dopunjena vinska karta s pažljivo odabranim izborom vrhunskih i kvalitetnih hrvatskih i inozemnih vina, koktela i džinova te besprijekorna, profesionalna usluga, a nama su se najviše dopala već spomenuta pačja prsa. Dovoljno mekana, a ne gnjecava, malkice kvalitetno žilava, s mirisnom, dobro zapečenom kožicom na palensi od mascarponea, savršeno su se spojila s Punta Greca Medea 2015. merlotom iz najjužnije istarske vinarije.
Svakako treba napomenuti i izvrsnu ulogu čičoke u kremi uz škampe na maslacu, snažna, a ne predominantna, izvrsno osvježenje za sve one koji su bili skeptični prema ovom, u našim krajevima, relativno novom dodatku klasičnim jelima.
U svakom slučaju, i dalje znate gdje se dobro jede kad ste u blizini Savskog mosta. Svaka čast ekipi Balona!