Recenzije 19. listopada 2018.

Palfi i Janković otvorili sezonu Signature Wednesday u Gardenu

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Preradovićevom su se u srijedu mogli čuti uzdasi oduševljenja i iznenađenja. Osim sjajne glazbe, signature Wednesday u The Garden Bar&Kitchen Palfi i Janković donijeli su i fantastične pomno izbalansirane i između jela savršeno usklađene okuse, pa nas opet, od početka od kraja, sa svih pet sljedova, ostavili bez riječi.

U industrijskom ambijentu The Garden Bar&Kitchen u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici kuhaču je preuzeo Marko Palfi, a onda mu se, još jednom, sa zadovoljstvom pridružio i Mate Janković. Sada već uigrani duo otvorio je sezonu prave gastronomske poslastice - Signature Wednesday u Gardenu.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Nakon što je napustio čakovečku Mundoaku, Palfi se još jednom našao u poziciji chefa, kreatora vrhunskih tanjura i čovjeka koji spašava stvar. Tako je u Preradovićevoj pokrenuo posebne večeri srijedom na kojima će u Gardenovoj kuhinji ugostiti vrhunske domaće chefove te zajedničke tanjure spajati s Gardenovim, uvijek odličnim, pivom.

Prva u nizu nastala je u suradnji s Mate Jankovićem, a kako nas je ovaj duo okusima osvojio već i prije, kada je Janković gostovao u čakovečkoj Mundoaki i zajedno s Palfijem napravio večeru koje se i danas rado sjećamo, potpuno opravdano, očekivali smo puno. Puno smo i dobili.

 

Možda vas zanima... Jankovićeva međimurska priča o slasnoj kuhinji i sjajnom pivu Recenzije

 

Za predjelo smo isprobali dimljeni svinjski jezik s ukiseljenom muškatnom tikvom, panna cottom od hrena, ciklom pečenom u kavi i čipsom od čvaraka i, priznajemo, svaki je element na tanjuru savršeno nadopunio onaj drugi. Jezik i hren, cikla s laganom aromom kave i slatkasto kiselkasta tikva, a onda još i hrskavi čvarci već u samom početku dali su nam povoda da od ove večere očekujemo čuda.

 

 | Author: Saša Stanković foto: Saša Stanković

 

Ćevap od svinjetine i kozica te pire od krumpira i peršina u umaku od međimurskih „slanina“ s osvježavajućim relishom od komorača i jabuke, ali i arancin od bunceka u finoj juhici od prokulica, mrkve i špeka bili su definitivni pobjednici večeri. Sklad okusa, tekstura i boja na tanjuru bio je na zbilja visokoj razini, a tanjuri su se počistili do zadnjeg zalogaja. Palfijeva doza međimurske kuhinje u arancinu u bunceka sjajno je iznenađenje s osobnim potpisom, dok nas je kombinacija kozica i svinjetine podsjetila na Jankovićev burger koji je ove godine na Zagreb Burger Festivalu pripremao u suradnji s restoranom Pod Zidom te nas već tada oduševio ovim genijalnim spojem okusa.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Sporo pečena svinjska potrbušina s hrskavom koricom u kombinaciji s saurom od višnje i pireom od narančastog batata, pa još i dobrom dozom umaka od ljutike i rižinog octa na dobar je način zaokružila niz slanih jela, a zatim je stigao i Jankovićev desert koji je oduševio baš sve prisutne. Mousse od kestena s čokoladnim biskvitom s Gardenovim stautom i kompotom od krušaka u niz je uveo dašak sezonskih aroma i zapečatio već i do tada odličnu večeru.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Sva su jela dolazila u paru s Gardenovim pivom, a osim piva, naručiti možete i odabrana vina te žestoka pića. Valja napomenuti kako će se večere ovakvog tipa održavati svake srijede, no u svakodnevnoj ponudi The Garden Bar&Kitchena možete birati između slasnih gableca koji uključuju juhe te klasična jela poput fish and chips te paniranih odrezaka, koji također dolaze u kombinacijama s pivom.

Palfi nam je otkrio i kako je dugo želio pokrenuti ovako nešto te kako mu je iznimna čast i dalje surađivati s nekim od najvećih imena domaće gastronomije, no detalje nije htio otkrivati. S nestrpljenjem ćemo čekati svaku srijedu, složili smo se. Svaka će biti tematski određena, a dodao je i kako je uskoro na redu kreiranje menija za čakovečki The Garden Bar&Kitchen.
 

 | Author: Saša Stanković foto: Saša Stanković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.