Recenzije 27. veljače 2019.

Testirali smo krafne iz 6 zagrebačkih slastičarnica - otkrivamo najslasnije!

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Najslasnije doba godine napokon je stiglo! Navukli smo kostime, pretvorili se u sve ono što potajno priželjkujemo tijekom čitave godine i bacili se na mljackanje omiljenih krafnica. Obišli smo šest slastičarnica u kojima se u ovo doba mogu pronaći klasične krafne s marmeladom te vam nakon detaljnog testiranja donosimo svoj sud.

Pretražili smo društvene mreže, pronašli koje od naših slastičarnica u ponudi drže domaće krafne s marmeladom, pa se bacili na posao.

Donosimo vam naše ocjene krafni iz zagrebačkih slastičarnica, za one dane kada poželite uživati u kvalitetnoj slastici uz šalicu kave ili čaja i odmoriti od gradske vreve na nekoj od slađih lokacija u gradu.
 

Možda vas zanima... Testirali smo krafne iz zagrebačkih pekara Recenzije

 

Posjetili smo slastičarnice Cukeraj, Princess, Vincek, Slastičarnicu Zagreb, Amelie i slastičarnicu Jakšić. Dvoje od troje ispitanika i samoprozvanih gastro stručnjaka nije znalo o kojim je slastičarnicama riječ kako bi testiranje bilo što pravednije.

Cukeraj (Petrinjska), 8 kuna

Ovu smo krafnu kupili prvu i u 9.30 ujutro još je uvijek bila topla i svježa. Krafna je aromatična, ima dovoljno pomalo kiselkastog, ali ukusnog džema, meka je i pahuljasta i nije previše masna. Iako izgled nakon transporta na drugi kraj grada govori drugačije, ova krafna zaslužila je ocjenu 4/5.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Princess (Gajeva), 12 kuna

S obzirom na četiri kune razlike od prethodne, ova je krafna bila ipak nešto manje dobra. Teksture mliječnog peciva, onako fino kruhasta, s manje poprilično kiselkastog pekmeza. Krafna je nešto teža i zbijenija, pa joj dajemo ocjenu 3/5.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Vincek (Zvonimirova), 8 kuna

Vincekova krafna lagana je i meka iznutra, pomalo gnjecava. U ovom smo primjerku primijetili i nešto jaču dozu soli te nam je nedostajalo malo više džema. Ipak, krafna je divne žute boje i dobre teksture te sveukupnog okusa. Dajemo joj ocjenu 3,5/5.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić Slastičarnica Zagreb, 4 kune

Slastičarnica Zagreb drži samo mini krafne koje se mogu kupiti po cijeni od četiri kune. Njihove su krafne najmasnije od svih testiranih do sada testiranih, tijesto je mekano, a jedan od komentara bio je i da joj je potrebno još samo nekoliko sekundi u ulju kako bi se ispekla baš kako treba. Džem je nešto kiseliji i manje sladak od ostalih. Dajemo im ocjenu 3/5.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić Amelie (Vlaška), 8 kuna

Meka, kruhasta, ali jako lagana, nije premasna i ima najviše džema od svih testiranih. Ova krafna osvojila nas je veličinom, punjenjem, teksturom, izgledom i sveukupnim okusom. Dajemo joj čistu peticu.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić Slastičarnica Jakšić (Zvonimirova), 7 kuna

Nagradu za najmirisnije krafne definitivno odnose one iz slastičarnice Jakšić u Zvonimirovoj. Iako smo se kroz godine naslušali kako upravo ova slastičarnica drži najbolje krafne u gradu, ovog nas puta nisu u potpunosti osvojile. Krafna miriše neodoljivo, nešto je masnija, ali i hrskava izvana, a meka i kruhasta iznutra. Podsjeća na bakine. Punjenje bi moglo biti ipak malo raskošnije, pa ovim krafnama dajemo ocjenu 3,5.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Krafna iz Cukeraja i Amelie, priznajemo, ipak su nam nešto draže od ostatka testiranih. Jedan od presudnih faktora definitivno je količina i okus punjenja, ali i prozračna tekstura tijesta.

Mi znamo gdje ćemo provesti ostatak ove sezone krafni, a vi?

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.