gastro postao
Ljuta američka pizza za obiteljsku večeru bez ljutnje
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1115
Tijesto
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 10 g kvasac, svježi
- 0.50 žličica šećer, kristal
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žličica sol
Nadjev
- 4 žlica rajčica ( ketchup)
- 8 kom rajčica, crvena
- 150 g ribani sir
- 100 g Ljuta kobasica
- 1.50 žličica origano
- 3 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Namažite lim maslinovim uljem.
- Prosijte brašno u posudu, a u sredini načinite udubinu. U nju stavite usitnjen kvasac, šećer i mlako mlijeko, pa s malo brašna zamijesite kvas. Pokrijte ga i stavite na toplo 15 minuta.
- Dodajte mu maslinovo ulje i sol, pa s preostalim brašnom zamijesite tijesto.
- Oblikujte dvije jednake lepinje, polegnite ih na lim, premažite kečapom i ostavite još 20 minuta na toplome.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Spustite rajčice u kipuću vodu, izvadite ih, ogulite i sitno nasjeckajte. Poslažite ih na pizze.
- Naribajte sir i rasporedite po rajčicama. Posložite kolutiće salame, pospite usitnjenim origanom i poškropite uljem.
- Pecite pizze oko 25 minuta na drugoj prečki odozdo i poslužite tople.