Recepti 13. listopada 2014.

Aromatični pilav

gastro postao gastro.24sata.hr
Pilav se najčešće priprema od basmati riže, ali postoje i verzije s bulgur pšenicom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica basmati riža
  • 0.50 šalica riža, divlja
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 mala žlica kim
  • 1 mala žlica mljevena kurkuma
  • 0.50 šalica grožđice
  • 3 šalica povrtni temeljac
  • 2 žlica začinsko bilje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • pistacije

Priprema

  1. Rižu isperite i ocijedite.
  2. U posudi zagrijte ulje, dodajte luk i češnjak pa pirjajte na laganoj vatri pet minuta uz povremeno miješanje.
  3. Dodajte začine i rižu pa pirjajte na laganoj vatri minutu uz neprestano miješanje.
  4. Dodajte grožđice i povrtni temeljac, zakuhajte, poklopite i kuhajte još 20-25 minuta.
  5. Dodajte kosano začinsko bilje pa začinite solju i paprom. Pilav ukrasite i poslužite u zagrijanoj zdjeli.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.