gastro postao
Pilav se najčešće priprema od basmati riže, ali postoje i verzije s bulgur pšenicom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 0.50 šalica basmati riža
- 0.50 šalica riža, divlja
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 mala žlica kim
- 1 mala žlica mljevena kurkuma
- 0.50 šalica grožđice
- 3 šalica povrtni temeljac
- 2 žlica začinsko bilje
- sol
- svježe mljeveni papar
- pistacije
Priprema
- Rižu isperite i ocijedite.
- U posudi zagrijte ulje, dodajte luk i češnjak pa pirjajte na laganoj vatri pet minuta uz povremeno miješanje.
- Dodajte začine i rižu pa pirjajte na laganoj vatri minutu uz neprestano miješanje.
- Dodajte grožđice i povrtni temeljac, zakuhajte, poklopite i kuhajte još 20-25 minuta.
- Dodajte kosano začinsko bilje pa začinite solju i paprom. Pilav ukrasite i poslužite u zagrijanoj zdjeli.
Izvor Skuhatćute