Maleni čamci od avokada, punjeni jajem i ostalim namirnicama po želji veoma su zdrav doručak kojeg je jednostavno napraviti. Na njihovu pripremu otići će ti svega 30 minuta, a odlični su za sve one koji prate low carb, keto ili paleo način prehrane.
Ako do sada nisi probala, ovaj recept svakako stavi na svoj popis jer mekana tekstura avokada i hrskava slanina će te oduševiti! Također, ako spremaš četiri polovice, možeš svaku napraviti različitom. Jedino na što valja pripaziti je dužina vremena u pećnici, odnosno ako voliš nešto mekša jaja pobrini se da svoje čamčiće izvadiš nakon otprilike 13 minuta pečenja.
Sastojci:
- 2 avokada
- 4 jaja
- paprika, rajčica, slanina, sir, mladi luk
- sol, papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. u lim za pečenje dodaj masni papir.
- Izreži avokado na pola i dodatno izvadi žlicu do dvije njegova mesa kako bi napravila nešto veću rupu za jaje.
- Polovice od avokada zatim stavi u lim za pečenje obložen masnim papirom i pokušaj ih stisnuti jedan uz drugoga, kako se ne bi preokrenuli.
- Nježno dodaj jaje u svaku polovicu. Peci 13 do 18 minuta, ovisno o mekoći ili tvrdoći žumanjka i bjelanjka.
- Također, po želji posipaj paprikom, slaninom, rajčicom i ostalim namirnicama prije pečenja.
U slast!