Recepti 13. listopada 2014.

Azijska govedina na naglo

Azijska govedina na naglo
gastro postao gastro.24sata.hr
Za samo 15 minuta pripremite vrhunski ručak za cijelu obitelj

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 584

Salata

  • 50 g indijski oraščić
  • 1 žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
  • 200 g rižini rezanci
  • 1 kom salata, zelena
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 vezica rotkvica, crvena
  • 0.50 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 vezica korijander
  • 3 kom mladi luk
  • 1 šaka potočarka
  • 1 šalica alfa alfa klice

Odrezak

  • 450 g govedina, ramstek
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 2 mala žlica mješavina suhih začina

Preljev

  • 105 g đumbir,ukiseljeni
  • 1 žlica riblji umak
  • 1 žlica soja umak
  • 1 žlica ulje sezamovo
  • 2 kom limeta
  • 0.50 kom čili papričica

Priprema

  1. Uz stalno miješanje dok ne požute u tavi prepržite oraščiće, sjemenke sezama i suncokreta, stavite ih u zdjelu, tavu vratite na plamen, plamen pojačajte
  2. Rezance i prstohvat soli stavite u drugu zdjelu, prelijte ih kipućom vodom
  3. Odrezak natrljajte solju, paprom i mješavinom začina, stavite ga u tavu s 1 žlicom maslinovog ulja, okrećite ga svake minute dok ne bude pečen po vašem ukusu. U drugoj zdjeli izmiješajte ukiseljeni đumbir i sok u kojem se nalazi, sok 1 do 2 limeta, riblji i sojin umak i sezamovo ulje, dodajte još i sitno nasjeckani čili
  4. Očistite salatu, razdvojite listove, sve veće listove narežite na rezance pa sve raširite po kakvoj velikoj dasci
  5. Na salatu krupno naribajte oguljenu mrkvu
  6. Rotkvice prepolovite, krastavac krupno narežite, kao i listove korijandra, očistite i tanko narežite mladi luk Svo povrće složite na hrpu na dasci, pospite ga još i potočarkom i izdancima alfalfe
  7. Ocijedite rezance, isplahnite ih i ponovo ocijedite pa ih prebacite na dasku
  8. Pečeni odrezak stavite na dasku da odstoji, zatim ga tanko narežite i stavite povrh salate te sve još prelijte sokom iscurjelim iz mesa
  9. Sve pospite preprženim sjemenkama i poslužite s preljevom i preostalim kriškama limete

Izvor Jamie Oliver -"Sve za 15 minuta"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.