gastro postao
Narodno poljsko jelo sa svinjetinom, svježim zeljem i gljivama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 630
Potrebno vam je
- 500 g svinjetina, mršava
- 3 kom luk ,crveni
- 125 g kobasice svinjske
- 125 g gljive miješane, razne
- 200 g sok od rajčice (konzerv. slani)
- 2 režanj češnjak
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 2 mala žlica slatka paprika
- mažuran
- sol
- 1 kom lovorov list
- 5 dl vino bijelo
- 125 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 700 g kupus glavati, zeleni (zimski)
Priprema
- Slaninu i svinjetinu narežemo na kockice i ispečemo je zajedno sa nasjeckanim crvenim lukom.
- Dodamo kobasice narezane na ploške i grubo narezano svježe zelje, a zatim gljive, ekstrakt rajčice, zdrobljeni češnjak i začin. Sve to prelijemo bijelom vinom i dodamo toliko vode da upravo pokriva dobro izmiješane sastojke.
- Jelo stavljamo u loncu u pećnicu i kuhamo ga bez miješanja, a na stol iznosimo vruće ili mlako.
Narodno poljsko jelo sa svinjetinom, svježim zeljem i gljivama