Recepti 13. listopada 2014.

Bigoš

gastro postao gastro.24sata.hr
Narodno poljsko jelo sa svinjetinom, svježim zeljem i gljivama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 630

Potrebno vam je

  • 500 g svinjetina, mršava
  • 3 kom luk ,crveni
  • 125 g kobasice svinjske
  • 125 g gljive miješane, razne
  • 200 g sok od rajčice (konzerv. slani)
  • 2 režanj češnjak
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 2 mala žlica slatka paprika
  • mažuran
  • sol
  • 1 kom lovorov list
  • 5 dl vino bijelo
  • 125 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 700 g kupus glavati, zeleni (zimski)

Priprema

  1. Slaninu i svinjetinu narežemo na kockice i ispečemo je zajedno sa nasjeckanim crvenim lukom.
  2. Dodamo kobasice narezane na ploške i grubo narezano svježe zelje, a zatim gljive, ekstrakt rajčice, zdrobljeni češnjak i začin. Sve to prelijemo bijelom vinom i dodamo toliko vode da upravo pokriva dobro izmiješane sastojke.
  3. Jelo stavljamo u loncu u pećnicu i kuhamo ga bez miješanja, a na stol iznosimo vruće ili mlako.

Narodno poljsko jelo sa svinjetinom, svježim zeljem i gljivama

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.