gastro postao
Otkrivamo tajnu kako pripremiti ukusnu bijelu krem juhu od crvenih rajčica s pjenicom od tartufa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 192
Potrebno vam je
- 3000 g rajčica, crvena
- 2500 ml vrhnje za kuhanje
- 18 g sol
- 60 g papar
- 10 g bosiljak, vezica
- 10 g tartuf
- 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 0.50 l tartufata
- 0.01 l ulje od tartufa
Priprema
- Svježu rajčicu izmiksamo i stavimo u gazu, zavežemo sa špagom i pustimo da visi iznad posude tako da iz gaze izlazi samo čisti prozirni sok od rajčice.
- U lonac stavimo grijati sok od rajčice, dodamo svježi bosiljak i vrhnje.
- Pustimo da prokuha i reduciramo do željene gustoće.
- Kad je gotovo provjerimo okus, procijedimo kroz sitno cijedilo.
- U lonac dodamo istu količinu mlijeka i vrhnja za kuhanje, dodamo ulja od tartufa, tartufatu i stavimo grijati. Kad je toplo sa štapnim mikserom miksamo da dobijemo pjenicu kao za capuccino. Juhu stavimo u šalicu, stavimo pjenicu od tartufa i naribamo tartuf po pjenici.
Izvor Tomislav Nikšić