Recepti 13. listopada 2014.

Bijela juha od rajčice i bosiljka

Bijela juha od rajčice i bosiljka
gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrivamo tajnu kako pripremiti ukusnu bijelu krem juhu od crvenih rajčica s pjenicom od tartufa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 192

Potrebno vam je

  • 3000 g rajčica, crvena
  • 2500 ml vrhnje za kuhanje
  • 18 g sol
  • 60 g papar
  • 10 g bosiljak, vezica
  • 10 g tartuf
  • 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 l tartufata
  • 0.01 l ulje od tartufa

Priprema

  1. Svježu rajčicu izmiksamo i stavimo u gazu, zavežemo sa špagom i pustimo da visi iznad posude tako da iz gaze izlazi samo čisti prozirni sok od rajčice.
  2. U lonac stavimo grijati sok od rajčice, dodamo svježi bosiljak i vrhnje.
  3. Pustimo da prokuha i reduciramo do željene gustoće.
  4. Kad je gotovo provjerimo okus, procijedimo kroz sitno cijedilo.
  5. U lonac dodamo istu količinu mlijeka i vrhnja za kuhanje, dodamo ulja od tartufa, tartufatu i stavimo grijati. Kad je toplo sa štapnim mikserom miksamo da dobijemo pjenicu kao za capuccino. Juhu stavimo u šalicu, stavimo pjenicu od tartufa i naribamo tartuf po pjenici.

Izvor Tomislav Nikšić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.