Recepti 19. svibnja 2019.

Blitva može biti i kremasta - umak koji će vas raspametiti!

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Špinat na mlijeku obožavamo, a kremasta blitva zvuči nam još primamljivije. Evo kako se priprema!

Umak od blitve pripremljen na ovaj način bit će sjajan dodatak brojim jelima, no koristiti ga možete i kao dip uz omiljene grickalice. Kombinirajte ga s pire ili kuhanim krumpirom, rižom, mesom ili pečenom ribom ili pak ga iskoristite kao as iz rukava, pa poslužite uz domaće kiflice, grisine, krekere, tortilje ili čips.

 

Možda vas zanima... Top 5 dipova: Zagrabite slasni umak Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Da bi umak bio aromatičniji, pobrinut će se žlica tahinija, pasta od sezama, češnjak i limun, a maslinovo ulje na najfiniji će način zaokružiti okuse ovog jednostavnog i brzog umaka.

 

Možda vas zanima... Kremasti špinat na potpuno drugačiji način Recepti

 

Pripremite željenu količinu blitve, pa je kuhajte minutu do dvije u kipućoj vodi. Količina blitve poprilično će se smanjiti kada je skuhate, pa svakako vodite računa i o tome. Skuhanu blitvu ohladite i dobro ocijedite. Tekućinu koju ste iscijedili nemojte bacati, već je sačuvajte za kasnije dodavanje u slučaju pregustog umaka.

Blitvu stavite u blender, dodajte joj žlicu ili dvije (ovisno o količini) tahinija, češnjak, limunov sok, sol i papar.  Dodajte i žlicu, dvije maslinovog ulja. Blendajte dok ne dobijete gusti umak, a čini li vam se umak presuh, dodajte mu malo vode od kuhanja ili onu koju ste ocijedili iz blitve. Prebacite u posudu, dodajte još maslinovog ulja i poslužite uz omiljeno jelo ili grickalice.

U slast!

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.