Recepti 13. listopada 2014.

Bolognese ragu

Bolognese ragu
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski klasik za ukusnu tjesteninu koji nikada ne izlazi iz mode

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 257

Potrebno vam je

  • 300 g govedina, krta, mljevena
  • 150 g panceta
  • 50 g mrkva, crvena
  • 50 g celer, korijen
  • 50 g luk ,crveni
  • 300 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 0.50 šalica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 šalica vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Na maslinovom ulju pržite slaninu (mljevenu) dok ne počne otpuštati masnoću, pritom pazeći da ne zagori.
  2. Dodajte povrće i pirjajte, lagano miješajući sve dok luk ne postane staklast. Dodajte govedinu i pirjajte sve dok meso ne poprimi smeđu boju.
  3. Dodajte pire od rajčice, podlijte vinom i dobro promiješajte. Polagano dodavajte mlijeko sve dok se dobro ne sljubi s ostalim sastojcima.
  4. Začinite solju i paprom, pokrijte posudu i kuhajte na laganoj vatri 2-3 sata. Povremeno promiješajte te dodajte još mlijeka ukoliko primijetite da se meso počelo sušiti.
  5. Kada je umak gotov, prema običaju u Bologni, možete dodati vrhnje.

Talijanski klasik za ukusnu tjesteninu koji nikada ne izlazi iz mode

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.