gastro postao
Talijanski klasik za ukusnu tjesteninu koji nikada ne izlazi iz mode
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 257
Potrebno vam je
- 300 g govedina, krta, mljevena
- 150 g panceta
- 50 g mrkva, crvena
- 50 g celer, korijen
- 50 g luk ,crveni
- 300 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 0.50 šalica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 šalica vrhnje za kuhanje
Priprema
- Na maslinovom ulju pržite slaninu (mljevenu) dok ne počne otpuštati masnoću, pritom pazeći da ne zagori.
- Dodajte povrće i pirjajte, lagano miješajući sve dok luk ne postane staklast. Dodajte govedinu i pirjajte sve dok meso ne poprimi smeđu boju.
- Dodajte pire od rajčice, podlijte vinom i dobro promiješajte. Polagano dodavajte mlijeko sve dok se dobro ne sljubi s ostalim sastojcima.
- Začinite solju i paprom, pokrijte posudu i kuhajte na laganoj vatri 2-3 sata. Povremeno promiješajte te dodajte još mlijeka ukoliko primijetite da se meso počelo sušiti.
- Kada je umak gotov, prema običaju u Bologni, možete dodati vrhnje.
Talijanski klasik za ukusnu tjesteninu koji nikada ne izlazi iz mode