Recepti 03. listopada 2014.

Bolognese-rolice s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusne bezmesne rolice u tijestu za lazanje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 460

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 žlica vrhnje za kuhanje
  • 5 kom masline, crne
  • 300 g tijesto za lazanje
  • 1.50 šalica umak bolognese
  • 100 g parmezan
  • 1 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. Što sitnije narežite luk i propirjajte ga dok ne postane staklast. Dodajte gljive, narezanu tikvicu i usitnjene masline. Kad sve omekša, ulijte polovicu umaka bolognese. Nakon desetak minuta dodajte i vrhnje za kuhanje. Skuhajte listove za lazanje tako da budu “al dente”. Poslažite ih po ravnoj površini.
  2. U posudu za pečenje ulijte malo umaka bolognese. Dodajte po žlicu nadjeva na svaki list za lazanje pa ih zarolajte i prepolovite. Poslažite ih u posudu za pečenje i prelijte ostatkom umaka bolognese. Pospite naribanim parmezanom. Prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite oko pola sata na 190°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.