gastro postao
Ukusne bezmesne rolice u tijestu za lazanje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 460
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 žlica vrhnje za kuhanje
- 5 kom masline, crne
- 300 g tijesto za lazanje
- 1.50 šalica umak bolognese
- 100 g parmezan
- 1 žlica ulje, biljno
Priprema
- Što sitnije narežite luk i propirjajte ga dok ne postane staklast. Dodajte gljive, narezanu tikvicu i usitnjene masline. Kad sve omekša, ulijte polovicu umaka bolognese. Nakon desetak minuta dodajte i vrhnje za kuhanje. Skuhajte listove za lazanje tako da budu “al dente”. Poslažite ih po ravnoj površini.
- U posudu za pečenje ulijte malo umaka bolognese. Dodajte po žlicu nadjeva na svaki list za lazanje pa ih zarolajte i prepolovite. Poslažite ih u posudu za pečenje i prelijte ostatkom umaka bolognese. Pospite naribanim parmezanom. Prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite oko pola sata na 190°C.
Izvor Skuhatćute