gastro postao
Želite li domaćoj pizzi ddati dašak egzotike, predlažemo da isprobate kako to rade Brazilci.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 513
Tijesto
- 1 mala žlica suhi kvasac
- 200 ml voda
- 2 mala žlica šećer, u prahu
- 350 g pšenično brašno, bijelo
- 2 mala žlica ulje suncokretovo
Najdev
- 400 g mljevena junetina
- 100 g bundeva
- 0.50 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 mala žlica slatka paprika
- 3 kom rajčica, crvena
- 1 žlica mediteranske trave
- sol
- papar
Priprema
- Za tijesto pomiješajte kvasac, vodu, šećer i sol. Dodajte brašno i izmiksajte. Podijelite tijesto na manje kugle i ostavite da odstoje na pobrašnjenoj površini oko pola sata. Tijesto možete umijesiti i rukama.
- Pomiješajte sve sastojke za nadjev i dobro ih sjedinite. Razvaljajte kuglice i nadjenite.
- Ugrijte pećnicu na 220°c i pecite sfihe 20ak minuta.
- Poslužite uz listiće metvice, prelivene limunovim sokom te začinjene solju i mljevenom paprikom.
Izvor Skuhatćute