Recepti 03. listopada 2014.

Brazilske minipizze

gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li domaćoj pizzi ddati dašak egzotike, predlažemo da isprobate kako to rade Brazilci.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 513

Tijesto

  • 1 mala žlica suhi kvasac
  • 200 ml voda
  • 2 mala žlica šećer, u prahu
  • 350 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 mala žlica ulje suncokretovo

Najdev

  • 400 g mljevena junetina
  • 100 g bundeva
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 mala žlica slatka paprika
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 1 žlica mediteranske trave
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Za tijesto pomiješajte kvasac, vodu, šećer i sol. Dodajte brašno i izmiksajte. Podijelite tijesto na manje kugle i ostavite da odstoje na pobrašnjenoj površini oko pola sata. Tijesto možete umijesiti i rukama.
  2. Pomiješajte sve sastojke za nadjev i dobro ih sjedinite. Razvaljajte kuglice i nadjenite.
  3. Ugrijte pećnicu na 220°c i pecite sfihe 20ak minuta.
  4. Poslužite uz listiće metvice, prelivene limunovim sokom te začinjene solju i mljevenom paprikom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.