Recepti 01. travnja 2017.

Brie u lisnatom tijestu za prave gurmane

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oduševite se ovom slasnom kombinacijom i razveselite svoje nepce.

Svi ljubitelji brie sira vjerojatno ga najradije jedu samog - bez ikakvih dodataka, i uživaju u njemu. 

No, brie možete pripremiti i u ovoj divnoj verziji, a to je - zamotanog u lisnatom tijestu.

Poslužite ove hrskavo meke smotuljke još tople i uživajte u divnom mirisu i okusu! A kombinacija ovog sira i džema od smokve upravo je toliko jedinstvena i zamamna da ćete ju htjeti jesti svaki dan!

brie | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 1 kolut brie-a (oko 200 g)
  • 2 lisnata tijesta
  • 1/2 šalice džema od smokve
  • 1 jaje, razmućeno

Priprema:

  1. Narezati lisnato tijesto na 6 komada (svako)
  2. Na svaki komad lisnatog tijesta staviti dio sira i žličicu džema od smokve
  3. Pričvrstiti tijesto na sredini (spojiti 4 vrha tijesta) i premazati razmućenim jajetom
  4. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  5. Poslagati pripremljene smotuljke na lim obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici dok tijesto ne postane lijepe zlatne boje
  6. Poslužiti toplo!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.