gastro postao
Oduševite se ovom slasnom kombinacijom i razveselite svoje nepce.
Svi ljubitelji brie sira vjerojatno ga najradije jedu samog - bez ikakvih dodataka, i uživaju u njemu.
No, brie možete pripremiti i u ovoj divnoj verziji, a to je - zamotanog u lisnatom tijestu.
Poslužite ove hrskavo meke smotuljke još tople i uživajte u divnom mirisu i okusu! A kombinacija ovog sira i džema od smokve upravo je toliko jedinstvena i zamamna da ćete ju htjeti jesti svaki dan!
Sastojci:
- 1 kolut brie-a (oko 200 g)
- 2 lisnata tijesta
- 1/2 šalice džema od smokve
- 1 jaje, razmućeno
Priprema:
- Narezati lisnato tijesto na 6 komada (svako)
- Na svaki komad lisnatog tijesta staviti dio sira i žličicu džema od smokve
- Pričvrstiti tijesto na sredini (spojiti 4 vrha tijesta) i premazati razmućenim jajetom
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Poslagati pripremljene smotuljke na lim obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici dok tijesto ne postane lijepe zlatne boje
- Poslužiti toplo!