gastro postao
Sami naziv ovog jela govori dovoljno
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1140
Potrebno vam je
- 450 g svinjetina, mršava
- 0.25 šalica badem, oljušteni suhi
- 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
- sol
- papar
- 1 žlica limunov sok
- 1 šalica riža, dugog zrna
- 200 g grašak zeleni (smrznuti)
- 1 žlica maslac, slani
Priprema
- Istucite meso. Tostirajte bademe u ugrijanoj tavi pa ih izvadite i ostavite sa strane. Otopite maslac u tavi, a meso uvaljajte u brašno. Prepržite ga od četiri do šest minuta u tavi. Izvadite i ostavite na toplom.
- Dodajte limunov sok i bademe u tavi te promiješajte. Skuhajte rižu, a pred kraj kuhanja dodajte grašak i kuhajte još nekoliko minuta. Kad je gotova, umiješajte žlicu maslaca. Poslužite s mesom i umakom od badema i limuna. Uz ovo jelo možete poslužiti blanširane šparoge.
Izvor Skuhatćute