Recepti 03. listopada 2014.

Brza i slasna svinjetina s rižom u umaku od limunova soka

gastro postao gastro.24sata.hr
Sami naziv ovog jela govori dovoljno

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1140

Potrebno vam je

  • 450 g svinjetina, mršava
  • 0.25 šalica badem, oljušteni suhi
  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • papar
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 šalica riža, dugog zrna
  • 200 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 1 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Istucite meso. Tostirajte bademe u ugrijanoj tavi pa ih izvadite i ostavite sa strane. Otopite maslac u tavi, a meso uvaljajte u brašno. Prepržite ga od četiri do šest minuta u tavi. Izvadite i ostavite na toplom.
  2. Dodajte limunov sok i bademe u tavi te promiješajte. Skuhajte rižu, a pred kraj kuhanja dodajte grašak i kuhajte još nekoliko minuta. Kad je gotova, umiješajte žlicu maslaca. Poslužite s mesom i umakom od badema i limuna. Uz ovo jelo možete poslužiti blanširane šparoge.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.