gastro postao
                                            
                                        
                                    Sami naziv ovog jela govori dovoljno
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1140
Potrebno vam je
- 450 g svinjetina, mršava
 - 0.25 šalica badem, oljušteni suhi
 - 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
 - sol
 - papar
 - 1 žlica limunov sok
 - 1 šalica riža, dugog zrna
 - 200 g grašak zeleni (smrznuti)
 - 1 žlica maslac, slani
 
Priprema
- Istucite meso. Tostirajte bademe u ugrijanoj tavi pa ih izvadite i ostavite sa strane. Otopite maslac u tavi, a meso uvaljajte u brašno. Prepržite ga od četiri do šest minuta u tavi. Izvadite i ostavite na toplom.
 - Dodajte limunov sok i bademe u tavi te promiješajte. Skuhajte rižu, a pred kraj kuhanja dodajte grašak i kuhajte još nekoliko minuta. Kad je gotova, umiješajte žlicu maslaca. Poslužite s mesom i umakom od badema i limuna. Uz ovo jelo možete poslužiti blanširane šparoge.
 
Izvor Skuhatćute