Biskvit u kojem se naprave rupe, sve se to zalije finom kremom - odlična ideja, nema što. Jednostavno, da jednostavnije ne može biti - 'piece of cake'.
Ispečete klasičan biskvit, napravite rupe, zalijete prvo svijetlom pa tamnom kremom i kolač je gotov. Kolač po želji možete ukrasiti šlagom, naribanom čokoladom ili mrvicama. Možete se i poigrati s raznim okusima pudinga, tamnim ili svijetlim biskvitom, dodati malo voća - samo pustite mašti na volju. Što god napravili - greške nema. Prilagodite sebi i uživajte!
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 4 žlice kakaa
- 4 žlice čokolade u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1,5 dl ulja
- 1,5 dl mlijeka
Svijetla krema:
- 2 pudinga od vanilije
- 9 dl mlijeka
- 6 žlica šećera
- 15 dkg maslaca
Tamna krema:
- 2 pudinga od čokolade
- 8 dl mlijeka
- 6 žlica šećera
- 10 dkg maslaca
Priprema:
- Prvo pripremite biskvit. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti, dodati ulje, nakon par minuta postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo, kakao i čokoladu u prahu.
- Na kraju umiješati kuhačom tučeni snijeg od bjelanjaka. Sve to izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.
- Pečeni i vrući biskvit izbušiti ravnomjerno drškom kuhače.
- Dok se biskvit hladi, pripremite svijetlu kremu. U vrući kuhani puding od vanilije umuti pjenjačom sitno narezan maslac. Miješati kremu tako dugo dok ne postane ravnomjerno gusta i podatna.
- Kremu odmah još dok je topla preliti preko biskvita. Poravnavati žlicom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.
- Pripremiti smeđu kremu na isti način kao i žutu kremu. Preliti opet toplo preko žute kreme.
Ohladiti, izrezati na kocke i poslužiti.