Ako si među onima koji svaki tanjur obavezno zaliju nekim umakom, a posebno voliš one s lagano kiselkastim, ali i slatkastim i ljutim štihom – imamo recept za tebe! Domaći yum yum umak (u doslovnom prijevodu "njam njam umak"), inspiriran japansko-američkim hibachi restoranima, i idealan je dodatak svemu – od povrća do mesa.
Ovaj kremasti, ružičasti umak osvaja na prvu svojom punoćom okusa. Slatkast je, kiselkast, lagano ljut, s blagim notama rajčice i octa.
Gusta i svilenkasta tekstura
Tekstura mu je gusta i svilenkasta, a koristi su mu gotovo neograničene – posluži ga uz roštilj, pečeno meso, svježe ili pečeno povrće, ribu ili plodove mora.
Odlično paše i u sendvičima, tortiljama, kao fini dodatak u buddha bowlu, ali i kao dresing za salatu. Recept za domaći yum yum umak je u nastavku...
Sastojci za domaći yum yum umak su: majoneza, kečap, rižin ocat (može i jabučni ocat), sriracha (ili ljuti umak poput tabasca, ili pak chili garlic pasta), šećer. Upute ne mogu biti jednostavnije: sve sastojke samo pomiješaj u zdjelici dok ne dobiješ glatku, ujednačenu teksturu i - gotovo!
Yum yum umak
Isprobaj i ove super umake: