Recepti Umak 08. srpnja 2025.

Brzi yum yum umak ide uz sve – od steakova do povrća

Umak
5 MIN
0 MIN
6
JEDNOSTAVNO
yum yum umak
Yum yum umak
foto: Platings and Pairings/Pinterest
Yum yum umak ide uz sve - od raskošnih steakova, preko povrća do morskih plodova. Donosimo odličan domeći recept

Ako si među onima koji svaki tanjur obavezno zaliju nekim umakom, a posebno voliš one s lagano kiselkastim, ali i slatkastim i ljutim štihom – imamo recept za tebe! Domaći yum yum umak (u doslovnom prijevodu "njam njam umak"), inspiriran japansko-američkim hibachi restoranima, i idealan je dodatak svemu – od povrća do mesa.

Ovaj kremasti, ružičasti umak osvaja na prvu svojom punoćom okusa. Slatkast je, kiselkast, lagano ljut, s blagim notama rajčice i octa.

Umak od gljiva Možda vas zanima... Recept za umak koji super ide uz meso, ribu, povrće... Recepti

Gusta i svilenkasta tekstura

Tekstura mu je gusta i svilenkasta, a koristi su mu gotovo neograničene – posluži ga uz roštilj, pečeno meso, svježe ili pečeno povrće, ribu ili plodove mora.

Odlično paše i u sendvičima, tortiljama, kao fini dodatak u buddha bowlu, ali i kao dresing za salatu. Recept za domaći yum yum umak je u nastavku...

Sastojci za domaći yum yum umak su: majoneza, kečap, rižin ocat (može i jabučni ocat), sriracha (ili ljuti umak poput tabasca, ili pak chili garlic pasta), šećer. Upute ne mogu biti jednostavnije: sve sastojke samo pomiješaj u zdjelici dok ne dobiješ glatku, ujednačenu teksturu i - gotovo!

yum yum umak | Author: A Couple Cooks/Pinterest Yum yum umak foto: A Couple Cooks/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Domaći Yum Yum umak
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Majoneza 1 šalica
  • Kečap 0,25 šalica
  • Rižin ocat 2 žlica
  • Šećer 2 žlica
  • Sriracha umak 2 žličica
Postupak
  1. Majonezu i kečap pomiješaj.


  2. Dodaj rižin ocat, šećer i srirachu. Ponovno dobro izmiješaj.


  3. Umak spremi u staklenku s poklopcem i ostavi u hladnjaku minimalno 1 sat, da se dobro ohladi.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

294 kcal

14 %

MASTI

30,00 g

41 %

KOLESTEROL

0,15 g

0 %

UH

7,00 g

2 %

PROTEINI

0,10 g

0 %

Domaći yum yum umak čuvaj u hladnjaku, u staklenci s poklopcem, i koristi kad god poželiš.

Isprobaj i ove super umake:

tzatziki Možda vas zanima... Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca Recepti umak od bijelog vina Možda vas zanima... Genijalan umak od bijelog vina - i još samo 2 sastojka Recepti Umak od kikirikija Možda vas zanima... Savršeno kremast umak od kikirikija Recepti senf Možda vas zanima... Recept za domaći senf za samo par minuta Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.