Recepti 14. rujna 2020.

Brzinski kolač od jogurta za lijeno popodne

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavni su recepti uvijek dobrodošli, a osobito tijekom radnog tjedna

Kako ti zvuči kombinacija jednostavnog kolača od jogurta, svježeg voća i lagano tučenog vrhnja? Ako si zainteresirana, svakako isprobaj ovaj recept! Za pripremu rezerviraj 10 minuta vremena, ali imaj na umu da se kolač zaista treba ohladiti prije rezanja.

Prije posluživanja samo lagano istuci vrhnje, dodaj nekoliko bobica šumskog voća ili jednostavno naribaj još malo limunove korice. U slast!

 

Možda vas zanima... Brzinski kruh od čokolade - s još malo čokolade Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 200 g šećera
  • 1 žlica naribane korice limuna
  • 180 ml grčkog jogurta
  • 120 ml suncokretovog ulja
  • 2 velika jaja
  • ½ žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtasti kalup za kruh namasti, a dno obloži papirom za pečenje.
  2. U jednoj posudi pomiješaj brašno s praškom za pecivo i soli, a u drugoj šećer s naribanom koricom limuna.
  3. Izmiksaj jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj grčki jogurt, ulje i ekstrakt vanilije.
  4. Potom dodaj pripremljene suhe sastojke i dobro promiješaj drvenom žlicom. Pripazi da ne ostanu grudice.
  5. Prelij smjesu u pripremljeni kalup i peci 40-ak minuta u zagrijanoj pećnici. Provjeri čačkalicom je li kolač gotov pa pusti da se dobro ohladi prije rezanja.

Čuvaj ga do tri dana na sobnoj temperaturi, zatvorenog u kutiju s poklopcem. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.