gastro postao
Jednostavni su recepti uvijek dobrodošli, a osobito tijekom radnog tjedna
Kako ti zvuči kombinacija jednostavnog kolača od jogurta, svježeg voća i lagano tučenog vrhnja? Ako si zainteresirana, svakako isprobaj ovaj recept! Za pripremu rezerviraj 10 minuta vremena, ali imaj na umu da se kolač zaista treba ohladiti prije rezanja.
Prije posluživanja samo lagano istuci vrhnje, dodaj nekoliko bobica šumskog voća ili jednostavno naribaj još malo limunove korice. U slast!
Sastojci:
- 200 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 200 g šećera
- 1 žlica naribane korice limuna
- 180 ml grčkog jogurta
- 120 ml suncokretovog ulja
- 2 velika jaja
- ½ žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtasti kalup za kruh namasti, a dno obloži papirom za pečenje.
- U jednoj posudi pomiješaj brašno s praškom za pecivo i soli, a u drugoj šećer s naribanom koricom limuna.
- Izmiksaj jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj grčki jogurt, ulje i ekstrakt vanilije.
- Potom dodaj pripremljene suhe sastojke i dobro promiješaj drvenom žlicom. Pripazi da ne ostanu grudice.
- Prelij smjesu u pripremljeni kalup i peci 40-ak minuta u zagrijanoj pećnici. Provjeri čačkalicom je li kolač gotov pa pusti da se dobro ohladi prije rezanja.
Čuvaj ga do tri dana na sobnoj temperaturi, zatvorenog u kutiju s poklopcem. Dobar tek!