Talijanska hrana je idealna za ljetne mjesece, a kad u nju ubacimo sezonsko povrće onda je ukusan obrok zagarantiran.
Patlidžan, rajčica i tjestenina... Treba li još nešto reći? Ovo jelo je spoj jednostavnosti i bogatstva okusa.
Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad je obogatite još i začinima - dobili ste asa iz rukava.
Potrebno vam je:
- 1 crveni luk
- 3 režanja češnjaka
- 250 g patlidžana
- 1 žlica soja umaka
- 400 g rajčice pelati
- 2 žlice majčine dušice
- 300 g tjestenine
- svježe mljeveni papar
- 2 žlice maslinova ulja
Priprema:
- Zagrijte ulje u dubokoj tavi debelog dna pa dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pržite 5-8 minuta dok luk ne omekša. Dodajte patlidžan narezan na velike kocke debljine 1 cm i pržite 5 minuta ili dok blago ne omekša. Postane li smjesa presuha, dodajte 1-2 žlice vode.
- Dodajte sojin umak (sa smanjenim udjelom soli) i miješajući kuhajte 1-2 minute. Dodajte rajčice iz limenke, veće komade žlicom usitnite. Poklopite i kuhajte oko 20 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Dodajte svježe rajčice i nasjeckanu majčinu dušicu pa kuhajte još 2 minute da se sve zagrije.
- Dok se umak kuha, pripremite tjesteninu prema uputama proizvođača. Začinite umak i poslužite s tjesteninom.