Recepti 24. srpnja 2019.

Brzo i neodoljivo: Tjestenina s rajčicom i patlidžanima

foto: Guliver/Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanska hrana je idealna za ljetne mjesece, a kad u nju ubacimo sezonsko povrće onda je ukusan obrok zagarantiran.

Patlidžan, rajčica i tjestenina... Treba li još nešto reći? Ovo jelo je spoj jednostavnosti i bogatstva okusa

Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad je obogatite još i začinima - dobili ste asa iz rukava.

 

Ratatouille Možda vas zanima... Patlidžani i tikvice u sasvim novim izdanjima! Špajza

 

Potrebno vam je:

  • 1 crveni luk
  • 3 režanja češnjaka
  • 250 g patlidžana
  • 1 žlica soja umaka
  • 400 g rajčice pelati
  • 2 žlice majčine dušice
  • 300 g tjestenine
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlice maslinova ulja
Sendvič s  patlidžanima Možda vas zanima... Sendvič s patlidžanima koji će vas raspametiti Špajza


Priprema:

  1. Zagrijte ulje u dubokoj tavi debelog dna pa dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pržite 5-8 minuta dok luk ne omekša. Dodajte patlidžan narezan na velike kocke debljine 1 cm i pržite 5 minuta ili dok blago ne omekša. Postane li smjesa presuha, dodajte 1-2 žlice vode.
  2. Dodajte sojin umak (sa smanjenim udjelom soli) i miješajući kuhajte 1-2 minute. Dodajte rajčice iz limenke, veće komade žlicom usitnite. Poklopite i kuhajte oko 20 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Dodajte svježe rajčice i nasjeckanu majčinu dušicu pa kuhajte još 2 minute da se sve zagrije.
  3. Dok se umak kuha, pripremite tjesteninu prema uputama proizvođača. Začinite umak i poslužite s tjesteninom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.