Recepti 137 prikaza 13. listopada 2014.

Butternut pljukanci

Butternut pljukanci
Pljukanci s umakom od bundeve i pancete

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 821

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 400 g butternut bundeva
  • 150 g panceta
  • 80 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica kadulja
  • 0.50 dl vino bijelo
  • sol
  • voda
  • parmezan
  • vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Brašnu dodajte prstohvat soli i toliko tople vode da se umijesi čvrsto tijesto. Ostavite da malo odstoji te zatim otkidajte komadiće i trljajući među dlanovima oblikujte pljukance.
  2. Luk očistite i sitno nasjeckajte. Pancetu narežite na kockice. Bundevi ogulite koru, očistite srednji dio s košticama i narežite na kockice.
  3. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, pancetu, češnjak i nasjeckane listiće kadulje. Pirjajte 5 minuta pa dodajte kockice bundeve, te soli i Vegete po želji. Pirjajte još desetak minuta, podlijte vinom te kuhajte na laganoj vatri dok bundeva ne omekša.
  4. U lonac s vrelom posoljenom vodom dodajte pljukance i kuhajte 10-ak minuta. Ocijedite, prelijte umakom od bundeve i pancete te pospite naribanim sirom i nasjeckanim vlascem.

Izvor Ksenija Gortan

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.