gastro postao
Pljukanci s umakom od bundeve i pancete
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 821
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 400 g butternut bundeva
- 150 g panceta
- 80 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica kadulja
- 0.50 dl vino bijelo
- sol
- voda
- parmezan
- vlasac ( listovi)
Priprema
- Brašnu dodajte prstohvat soli i toliko tople vode da se umijesi čvrsto tijesto. Ostavite da malo odstoji te zatim otkidajte komadiće i trljajući među dlanovima oblikujte pljukance.
- Luk očistite i sitno nasjeckajte. Pancetu narežite na kockice. Bundevi ogulite koru, očistite srednji dio s košticama i narežite na kockice.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, pancetu, češnjak i nasjeckane listiće kadulje. Pirjajte 5 minuta pa dodajte kockice bundeve, te soli i Vegete po želji. Pirjajte još desetak minuta, podlijte vinom te kuhajte na laganoj vatri dok bundeva ne omekša.
- U lonac s vrelom posoljenom vodom dodajte pljukance i kuhajte 10-ak minuta. Ocijedite, prelijte umakom od bundeve i pancete te pospite naribanim sirom i nasjeckanim vlascem.
Izvor Ksenija Gortan