gastro postao
Još jedna poslastica iz kuhinje trostruke prvakinje Hrvatske u slastičarstvu Mirjane Špoljar
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 724
Cannelloni
- 120 g pšenično brašno, bijelo
- 50 g kakao u prahu, nezašećereni
- 120 g šećer, u prahu
- 120 g maslac, neslani
- 2 kom bjelanjak kokošji
Krema od kestena
- 0.50 l vrhnje za šlag
- 300 g tamna čokolada
- 150 g kesten
- 1 dl tamni rum
- 0.50 l vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Creme anglaise
- 1 l mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom mahuna vanilije
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 100 g šećer, kristal
Priprema
- Cannelloni: Pjenasto miješamo maslac sa šećerom, bjelanjak izmiješamo u čvrsti snijeg, spojimo smjese i na kraju lagano umiješamo brašno u kojeg smo umiješali kakao.
- Smjesu ostavimo da odstoji 3 sata. Namažemo smjesu na silikon i pečemo 2-3 minute, dok je smjesa još vruća oblikujemo i ohladimo.Ohlađeno punimo kremom od kestena.
- Krema od kestena: Slatko vrhnje zakuhamo i dodamo u čokoladu od 100% koju smo usitnili na male komadiće. Smjesu dobro izmiješamo da postane glatka, zatim je ohladimo. U tako ohlađenu, ali još uvijek mekanu smjesu, lagano umiješamo kesten, rum i tučeno slatko vrhnje.
- Pomoću slastičarske vrećice punimo cannellone. Serviramo uz kesten pire i creme anglaise.
- Creme anglaise: Mlijeko zakuhamo s mahunom vanilije. Žumanjke pomiješamo sa šećerom. Kada mlijeko zavrije dodamo jedan manji dio u jaja, oko 1 dcl, i miješamo dok se smjesa ne spoji.
- Dodamo ostatak mlijeka i kuhamo na pari dok se smjesa lagano ne počne zgušnjavat. Skinemo s vatre, procijedimo kroz gusto sito i ohladimo.