Recepti 13. listopada 2014.

Cannelloni sa čokoladom i kestenima

Cannelloni sa čokoladom i kestenima
gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedna poslastica iz kuhinje trostruke prvakinje Hrvatske u slastičarstvu Mirjane Špoljar

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 724

Cannelloni

  • 120 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 120 g šećer, u prahu
  • 120 g maslac, neslani
  • 2 kom bjelanjak kokošji

Krema od kestena

  • 0.50 l vrhnje za šlag
  • 300 g tamna čokolada
  • 150 g kesten
  • 1 dl tamni rum
  • 0.50 l vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Creme anglaise

  • 1 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 100 g šećer, kristal

Priprema

  1. Cannelloni: Pjenasto miješamo maslac sa šećerom, bjelanjak izmiješamo u čvrsti snijeg, spojimo smjese i na kraju lagano umiješamo brašno u kojeg smo umiješali kakao.
  2. Smjesu ostavimo da odstoji 3 sata. Namažemo smjesu na silikon i pečemo 2-3 minute, dok je smjesa još vruća oblikujemo i ohladimo.Ohlađeno punimo kremom od kestena.
  3. Krema od kestena: Slatko vrhnje zakuhamo i dodamo u čokoladu od 100% koju smo usitnili na male komadiće. Smjesu dobro izmiješamo da postane glatka, zatim je ohladimo. U tako ohlađenu, ali još uvijek mekanu smjesu, lagano umiješamo kesten, rum i tučeno slatko vrhnje.
  4. Pomoću slastičarske vrećice punimo cannellone. Serviramo uz kesten pire i creme anglaise.
  5. Creme anglaise: Mlijeko zakuhamo s mahunom vanilije. Žumanjke pomiješamo sa šećerom. Kada mlijeko zavrije dodamo jedan manji dio u jaja, oko 1 dcl, i miješamo dok se smjesa ne spoji.
  6. Dodamo ostatak mlijeka i kuhamo na pari dok se smjesa lagano ne počne zgušnjavat. Skinemo s vatre, procijedimo kroz gusto sito i ohladimo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.