Recepti 13. listopada 2014.

Čoko-naranča torta

Čoko-naranča torta
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna torta u kojoj su sljubljene čokolada i naranča

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 159

Krema

  • 250 ml sok od naranče (prirod. svježi)
  • 70 g šećer, kristal
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 15 g zelatina
  • 15 g vrhnje za šlag
  • 0.20 kom čokolada
  • 0.20 l vrhnje, biljno

Biskvit

  • 2 kom jaje kokošje
  • 60 g šećer, kristal
  • 35 g pšenično brašno, bijelo
  • 10 g kakao u prahu, nezašećereni

Žele preljev

  • 10 g preljev za voćne torte u vrećici

Priprema

  1. Za biskvit - Dva jaja, šećer, glatko brašno i kakao u prahu izmiješamo te stavimo u papir za pečenje na dno kalupa i ispečemo u pećnici na 180 stupnjeva.
  2. Za čokoladnu kremu - Vrhnje za šlag zakuhamo i dodamo usitnjenu čokoladu.
  3. U tu polu vruću masu dodamo čvrsti šlag od biljnog vrhnja te sve zajedno izmiješamo i dobijemo čokoladnu kremu.
  4. Za kremu od naranče - U posudu staviti žumanjak, šećer te izmiješati i dodati rastopljenu želatinu te prokuhani sok od naranđe (topli ).
  5. Dodati čvrsti šlag od 2 decilitra slatkog vrhnja i sve zajedno izmiješati.
  6. Na ohlađeni biskvit u kalupu izliti prvu kremu, ravnomjerno ju rasporediti te staviti na nju drugu kremu.
  7. Zaliti sa želeom za torte debljine dva milimetara i staviti u hladnjak.

Izvor Slobodan Ponjan Pavor

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.