gastro postao
Jednostavna torta u kojoj su sljubljene čokolada i naranča
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 159
Krema
- 250 ml sok od naranče (prirod. svježi)
- 70 g šećer, kristal
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 15 g zelatina
- 15 g vrhnje za šlag
- 0.20 kom čokolada
- 0.20 l vrhnje, biljno
Biskvit
- 2 kom jaje kokošje
- 60 g šećer, kristal
- 35 g pšenično brašno, bijelo
- 10 g kakao u prahu, nezašećereni
Žele preljev
- 10 g preljev za voćne torte u vrećici
Priprema
- Za biskvit - Dva jaja, šećer, glatko brašno i kakao u prahu izmiješamo te stavimo u papir za pečenje na dno kalupa i ispečemo u pećnici na 180 stupnjeva.
- Za čokoladnu kremu - Vrhnje za šlag zakuhamo i dodamo usitnjenu čokoladu.
- U tu polu vruću masu dodamo čvrsti šlag od biljnog vrhnja te sve zajedno izmiješamo i dobijemo čokoladnu kremu.
- Za kremu od naranče - U posudu staviti žumanjak, šećer te izmiješati i dodati rastopljenu želatinu te prokuhani sok od naranđe (topli ).
- Dodati čvrsti šlag od 2 decilitra slatkog vrhnja i sve zajedno izmiješati.
- Na ohlađeni biskvit u kalupu izliti prvu kremu, ravnomjerno ju rasporediti te staviti na nju drugu kremu.
- Zaliti sa želeom za torte debljine dva milimetara i staviti u hladnjak.
Izvor Slobodan Ponjan Pavor