gastro postao
Čokoladni kolačići prema receptu Melani Macenić, suvlasnice obiteljske slastičarnice Meli na zagrebačkoj Trešnjevci
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 480
Biskvit
- 250 g maslac, neslani
- 4 kom jaje kokošje
- 200 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 90 g kakao u prahu, nezašećereni
- 170 g voda
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 1 mala žlica soda bikarbona
- 1 mala žlica sol
Krema
- 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 6 žlica šećer, kristal
- 6 žlica pšenično brašno, bijelo
- vanilin šećer
- 200 g margarin, soft (od biljnih ulja )
Priprema
- Maslac i šećer otopite na pari pa miksajte dok se ne ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje pa mješavinu vruće vode i kakaa, ostale suhe sastojke i kiselo vrhnje.
- Punite kalupe za muffine, ali najviše do 3/4 visine. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
- Od mlijeka, žumanjaka, šećera, vanilin šećera i brašna skuhajte kremu pa, kad se ohladi, umiješajte margarin.
Izvor Skuhatćute