Donosimo recept uspješnog španjolskog slastičara Miguela Guarra za čokoladne madeleines. Mjere su precizne, a okusi savršeni!
Miguel Guarro poznat je i uspješan španjolski slastičar, koji sebe predstavlja kao - slastičarskog aktivista. Djeluje i kao konzultant, a na društvenim mrežama ima brojne pratitelje koji obožavaju njegove sjajne i precizne recepte.
Nedavno je objavio odličan, precizan recept za čokoladne madeleines (znaš one kolačiće u obliku školjke koji su Prousta uspjeli vratiti u prošlost), a mi ga prenosimo jer nam se jako, jako sviđa.
Kako je vrhunsko slastičarstvo vrlo precizna disciplina, tako su i mjere za neke namirnice koje obično brojimo na komad ili mjerimo u mililitrima navedene u gramima. Ipak su ovo čokoladni madeleines s potpisom vrhunskog slastičara.
Isprobaj recept Miguela Guarra za vrhunske čokoladne madeleines. Jamčimo da će te vratiti u neke ljepše i sretnije dane...
Čokoladni madeleines
foto: A Baking Journey/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Čokoladni madeleines
15 MIN
pripreme
7 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslac
140
g
Čokolada sa 80% kakaa
25
g
Jaje
85
g
Punomasno mlijeko
40
g
Šećer
50
g
Smeđi šećer
25
g
Cvjetni med
15
g
Sol
2
g
Glatko brašno
125
g
Kakao prah
8
g
Prašak za pecivo
3,80
g
Čokolada
Postupak
Zagrijati pećnicu na 220 °C. Kalupiće za madeleines premazati tankim slojem maslaca i posuti brašnom.
Od maslaca napraviti smeđi maslac (beurre noisette).
U posudi pomiješati: jaja + mlijeko + šećere + med + sol. Miješati samo dok se sve ne otopi (ne miksati do pjenastog).
Prosijati brašno + kakao + prašak za pecivo.
Dodati suhe sastojke u mokre. MIješati do homogene smjese.
U smjesu dodati maslac na 60 °C + otopljenu čokoladu u tankom mlazu i dobro sjediniti.
Napuniti kalupe do ¾ visine.
Peći na 220 °C, 6–7 minuta.
Madeleines izvaditi iz kalupića, rastopiti čokoladu, staviti malo čokolade u svaki namašćeni kalupić, u čokoladu umočiti madeleines i izvaditi ponovno iz kalupa kada se čokolada stine.