Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladni tart

Čokoladni tart
gastro postao gastro.24sata.hr
Ni sa kakvom tortom od čokolade ne možete pogriješiti.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 454

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, neslani
  • 100 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje

Krema

  • 300 g tamna čokolada
  • 5 žlica voda
  • 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1.50 žlica gustin
  • 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 200 ml vrhnje za šlag
  • 1 kom šlag fix
  • zelatina

Priprema

  1. Od sastojaka zamijesite prhko tijesto, oblikujte ga u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju te stavite u hladnjak na sat vremena. Razvaljajte na veličinu kalupa. Pobrašnite kalup, utapkajte tijesto prstima i izbockajte. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180°c. Pecite oko 20 minuta. Pečeno tijesto ohladite.
  2. Rastopite čokoladu s pet žlica vode. Odvojite pet žlica mlijeka, a ostatak zagrijte. Hladno mlijeko pomiješajte s gustinom i kakaom te dodajte u toplo mlijeko. Miješajte dok se ne zgusne.
  3. Želatinu rastopite s pet žlica hladne vode te ostavite deset minuta da nabubri. Rastopljenu čokoladu izmiksajte sa šećerom. Zagrijte i umiješajte želatinu. Promiješajte i hladite u hladnjaku oko pola sata.
  4. Slatko vrhnje istucite sa šlag fixom, dodajte smjesu od čokolade i pudinga te sve dobro promiješajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.