Sezonsko izdanje crumblea s trešnjama ćeš pripremiti, ispeći i servirati za manje od 40 minuta
Volimo trešnje - svježe ili u slasticama, sasvim je svejedno. A danas biramo jednu jako jednostavnu slasticu - crumble s trešnjama, koji je toliko jednostavan za pripremu i brzo gotov, da nam nije problem zasukati rukave i upaliti pećnicu..
U crumbleu se uživa dok je još topao, a najbolji mu je partner sladoled od vanilije. Ako ti nije pri ruci, poslužit će i lagano tučeno slatko vrhnje.
Crumble možeš peći u dubljem kalupu za pite promjera 30 cm ili u četvrtastoj keramičkoj posudi. Donosimo odličan recept!
Slasne trešnje
foto: Mohammad Amin Masoudi/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Crumble s trešnjama
10 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Trešnja
1
kg
Šećer
50
g
Limun
1
kom
Ekstrakt vanilije
0,50
žličica
Glatko brašno
150
g
Maslac
100
g
Sol
0,50
žličica
Smeđi šećer
70
g
Zobene pahuljice
100
g
Listići badema
40
g
Postupak
Pomiješaj trešnje, kojima prvo treba ukloniti koštice, sa šećerom, ekstraktom vanilije te limunovim sokom i limunovom koricom. Premjesti ih u posudu za pečenje premazanu s malo maslaca.
Glatko brašno i hladni maslac izradi rukama u mrvičastu smjesu pa dodaj ostale sastojke. Nakon kratkom miješanja, rasporedi dobiveno tijesto preko trešanja.
Peci oko 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Posluži toplo, u klasičnoj kombinaciji sa sladoledom od vanilije.
Voliš trešnje? Isprobaj i ove slastice s omiljenim voćem...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.