Recepti 14. lipnja 2023.

Ledena šarlota od trešanja – neodoljivi ljetni desert

Ledena šarlota od trešanja
Ledena šarlota od trešanja foto: Instagram @homebaking_in_germany
gastro postao gastro.24sata.hr
Tražiš lagani desert zbog kojeg ne moraš provesti sate i sate u kuhinji? Ova posebna poslastica, ledena šarlota od trešanja, samo je naizgled komplicirana, a zapravo je vrlo jednostavna za pripremu - i možeš je pripremiti dan ranije…

Sezonu trešanja iskoristi maksimalno, a to znači da ovih dana na repertoaru treba biti što raznolikijih slastica od ovog sočnog voća. Ledena šarlota od trešanja sa svježom i jako ukusnom kremom prava je poslastica i jedino što će ti biti žao jest – da se nije ranije našla na tvom jelovniku.

Ledena šarlota od trešanja (koju možeš obogatiti i drugim bobičastim voćem) savršena je torta za pripremu u svakoj prilici. Hrskavi obrub od piškota uz voćni kremasti nadjev ne samo da stvara naizmjenične slojeve okusa, nego se i savršeno tope u ustima od zadovoljstva.

 

kolač od jabuka Možda vas zanima... Fina i pristupačna - sočna šarlota od jabuka Recepti

 

Ova poslastica - ledena šarlote od trešanja - će ti se toliko svidjeti da ćeš sasvim sigurno zalediti dozu trešanja za kasnije kad im prođe sezona, i napraviti je kad god poželiš. Ono što je kod ove torte izvrsno jest da je čak i ukusnija dan kasnije, ali bojimo se da bi teško izdržala do tada.

 

 | Author: Instagram @vahe_kh_2 Ledena šarlota od trešanja foto: Instagram @vahe_kh_2

Ledena šarlota od trešanja

Sastojci (za 8 porcija):

  • 350 g sladoleda od trešanja
  • 200 g sladoleda od vanilije
  • 150 g trešanja
  • 150 g vrhnja za šlag
  • 100 g nekog crvenog voćnog likera
  • 30 g amaretto likera
  • oko 35 piškota

 

Možda vas zanima... Šarlota od vanilije s višnjama - slatka, brza i osvježavajuća Recepti

 

Postupak:

  1. Operi 150 g trešanja i očisti ih od koštica, krupno nasjeckaj pa skupi u zdjelu. Poškropi ih amarettom i ostavi da se maceriraju. U međuvremenu, dno kalupa za šarlote s visokim, glatkim rubom obloži papirom za pečenje.
  2. Crveni voćni liker razrijedi istom količinom hladne vode i tim sirupom lagano namoči kekse pa posloži koliko god je potrebno da pokriju cijeli kalup u krug. Dva sladoleda malo omekšaj miješajući ih drvenom žlicom, ali neka budu odvojeni.
  3. Na dno kalupa složi polovicu trešanja i nastavi u slojevima slagati trećinu piškota, polovicu maceriranih trešanja i sladoled od vanilije. Nastavi s drugom trećinom piškota, ostatkom trešanja i sladoledom od trešanja te završi s posljednjim piškotama.
  4. Šarlotu prekrij posebnim kuhinjskim papirom i stavi u zamrzivač na najmanje 2 sata.
  5. Kada dođe trenutak za posluživanje, okreni kalup naopako na odgovarajući tanjur i izvadi kolač. Ukrasi ga vrhnjem uz pomoć slastičarske štrcaljke s nastavkom i preostalim trešnjama.

 

Ako ti se svidjela naša ledena šarlota od trešanja, isprobaj i ove recepte...

 

 

sarlota s jagodama.jpg Možda vas zanima... Šarlota - savršen spoj jagoda i jogurta Kolumne Možda vas zanima... Napravi domaći sirup od malina i trešanja Recepti Trešnje Možda vas zanima... Deserti s trešnjama – brzo i lako do finih slastica! Recepti

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:51 15. Lipanj 2023.

    ma ovo je super zapisat cu recept